Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Damon Motorcycles είναι μια καναδική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών μοτοσυκλετών την οποία ίσως να μη H Damon από το 2022 θα έρθει στην Ευρώπη σε Γαλλία, Ολλανδία, Γερμανία, Ιταλία και Μ. Βρετανία.γνωρίζεται. Δίκαια καθώς δεν έχει έρθει ακόμα στην Ευρώπη. Παρόλα αυτά, μόλις ανακοίνωσε τον ερχομό της δεύτερης ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας στην γκάμα της η οποία αναμένεται συναρπαστική. Πρόκειται για ένα naked μοντέλο το οποίο θα έχει φουτουριστικό σχεδιασμό και εκπληκτικές επιδόσεις οι οποίες θα πάνε σε άλλο επίπεδο τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο μοντέλο ονομάζεται HyperFighter Colossus και είναι εξοπλισμένο με το σύστημα ηλεκτροκίνησης της Damon, το HyperDrive. Τα πρώτα στοιχεία του μοντέλου κάνουν λόγο για απόδοση πάνω από 200 ίππους και πάνω από 200Nm ροπής με την τελική ταχύτητα να ξεπερνάει τα 270Km/h! Οι επιταχύνσεις όπως μπορείτε να φανταστείτε είναι απίθανες με τα 0-100Km/h να έρχονται σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα.

Στις 5 Ιανουαρίου θα παρουσιαστεί επίσημα το HyperFighter Colossus.

Με σύστημα ραντάρ και ηλεκτρονική αλλαγή της θέσης οδήγησης!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το HyperFighter Colossus είναι εφοδιασμένο με μπαταρία 20kWh η οποία σε ταχυφορτιστή είναι ικανή να  Τρομερό γκάτζετ της μοτοσυκλέτας είναι η ηλεκτρονική αλλαγή θέσης οδήγησης που μετακινεί τα μαρσπιέ και το τιμόνι ακόμα και εν κινήσει!φορτίσει σε 45 λεπτά μέχρι το 80%, ενώ η αυτονομία φτάνει τα 235 χιλιόμετρα. Ακόμα ένα στοιχείο που έχουμε για τη μοτοσικλέτα είναι ότι θα φέρει αναρτήσεις της Ohlins και φρένα της Brembo, ενώ οι τροχοί θα είναι 17 ιντσών αλουμινίου και το ψαλίδι πίσω μονόμπρατσο.

Ίσως, όμως το πιο σημαντικό στοιχείο της μοτοσυκλέτας, εκτός από τις ακραίες επιδόσεις, είναι ένα σύστημα ραντάρ το οποίο διαθέτει. Η Damon το ονομάζει CoPilot και χρησιμοποιεί κάμερες και αισθητήρες 360 μοιρών που μπορούν να εντοπίσουν μέχρι και 64 αντικείμενα γύρω από τη μοτοσυκλέτα. Αυτό σημαίνει ότι ο αναβάτης πάντα έχει πλήρη εικόνα του τι συμβαίνει γύρω του, ενώ η μοτοσυκλέτα αναλαμβάνει να τον ειδοποιήσει για οτιδήποτε λάθος αντιληφθεί. Εκπληκτικό είναι και το σύστημα αλλαγής της θέσης οδήγησης που ονομάζεται Shift. Με το πάτημα ενός κουμπιού τα μαρσπιέ και το τιμόνι αλλάζουν θέση προκειμένου να έρθουν στα μέτρα του αναβάτη ανάλογα με τον τρόπο που θέλει να οδηγήσει, ακόμα και εν κινήσει.

Η HyperFighter Colossus θα κατασκευαστεί σε μόλις 100 μονάδες, οι παραγγελίες έχουν ξεκινήσει και η τιμή είναι στα 31.000€. Η μοτοσυκλέτα θα παρουσιαστεί επίσημα στις 5 Ιανουαρίου του 2022 στο Las Vegas των ΗΠΑ.

Το teaser βίντεο του νέου μοντέλου της Damon.

 

Αυτό είναι το HyperSport μοντέλο της Damon με τελική ταχύτητα πάνω από 300Km/h!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποστολή EICMA 2021: “Ηλεκτρική” παρουσία της Zero Motorcycles

Αγόρασε… ίππους στη μοτοσικλέτα σου μέσω smartphone!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης