Η πρώτη μοτοσυκλέτα που κινείται χωρίς τη συνδρομή αναβάτη είναι γεγονός! Μάλιστα, την είδαμε από κοντά, στο πλαίσιο του BMW Motorrad Techday 2018.

Η R 1200 GS έκανε τους πρώτους της γύρους χωρίς αναβάτη μπροστά στα μάτια έκπληκτων δημοσιογράφων στο κέντρο δοκιμών του BMW Group στο Miramas στη νότια Γαλλία. Προϊόν εξέλιξης του πτυχιούχου μηχανικού Stefan Hans και της ομάδας του, η μοτοσυκλέτα ξεκινά, επιταχύνει, στρίβει, φρενάρει και σταματά αυτόνομα, δηλαδή από μόνη της! Με αυτήν την καινοτομία, στόχος εξέλιξης της BMW Motorrad δεν είναι μία εντελώς ανεξάρτητη μοτοσυκλέτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αντίθετο, η εν λόγω τεχνολογία θα μπορούσε να αποτελέσει την πλατφόρμα για τη διερεύνηση μελλοντικών συστημάτων και λειτουργιών που θα κάνουν την οδήγηση της μοτοσυκλέτας ακόμα πιο ασφαλή, άνετη και απολαυστική για τον αναβάτη. Η δημιουργία του πρωτότυπου στοχεύει στη συλλογή πρόσθετων πληροφοριών ως προς τη δυναμική συμπεριφορά, με σκοπό τον έγκαιρο εντοπισμό επικίνδυνων καταστάσεων και την υποστήριξη του αναβάτη με κατάλληλα συστήματα ασφάλειας, για παράδειγμα όταν στρίβει σε διασταυρώσεις ή φρενάρει απότομα.

Οι Βαυαροί δεν έδωσαν στη δημοσιότητα περισσότερες τεχνικές πληροφορίες για το αυτόνομο δημιούργημά τους, ωστόσο ευελπιστούμε ότι θα το πράξουν λίαν συντόμως. Μέχρι τότε, δείτε τι πέτυχαν στο βίντεο που ακολουθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης