Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Μέσα στο καλοκαίρι που μας πέρασε, η BMW είχε παρουσιάσει τις δύο νέες εκδόσεις της περίφημης R18 Το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 24 λίτρα!roadster μοτοσικλέτα της. Πρόκειται για τα Transcontinental και Bagger, δύο διαφορετικές εκδόσεις της Big Boxer R18, η οποία γνώρισε τεράστια επιτυχία τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το R18 Transcontinental έχει κατασκευαστεί προκειμένου να προσφέρει την ιδανική αίσθηση στο ταξίδι και στην οδήγηση μεγάλων αποστάσεων με γνώμονα το αμερικανικό στυλ οδήγησης. Η συγκεκριμένη έκδοση περιλαμβάνει μεγάλη ζελατίνα εμπρός για μέγιστη προστασία, τεράστια οθόνη 10,25 ιντσών της BMW μαζί με 4 αναλογικά όργανα, επιπλέον φωτιστικό σώμα, ηχοσύστημα της Marshall, προστατευτικά κινητήρα, βαλίτσες και top case, θερμαινόμενη σέλα και κινητήρα βαμμένο σε μεταλλικό ασημί.

Το R18 Transcontinental είναι πραγματικά ο ορισμός του Grand American Tourer.

Κινητήρας flat twin 1.800 κ.εκ.!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την άλλη, το Bagger είναι πιο… σπορ ακολουθώντας τη νέα τάση της αμερικανικής αγοράς στις custom Στις 2.000 σ.α.λ. έχεις 150Nm ροπής διαθέσιμα!μοτοσικλέτες. Στην περίπτωση της R18 B, η BMW έχει τοποθετήσει πλαϊνές βαλίτσες, χαμηλή ζελατίνα, πιο λεπτή σέλα και μαύρο ματ βάψιμο στον κινητήρα.

Τα δύο μοντέλα της BMW είναι εξοπλισμένα με τον γνωστό δικύλινδρο Boxer κινητήρα των 1.802 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 91 ίππους και 150Nm ροπής. Σημαντικό κομμάτι του εξοπλισμού των δύο μοντέλων είναι η προσθήκη ραντάρ. Αυτό σημαίνει ότι τόσο το Transcontinental όσο και το Bagger είναι εξοπλισμένα με αυτόματα ρυθμιζόμενο Cruise Control το οποίο ελέγχει την ταχύτητα του οχήματος επιταχύνοντας και επιβραδύνοντας μόνο του. Η BMW ονομάζει το σύστημα Active Cruise Control και το είδαμε πρώτη φορά στο R1250RT.

Cockpit που δεν ξέρεις τι να πρωτοκοιτάξεις - και φυσικά ηχοσύστημα της Marshall.

Η συγκεκριμένη σειρά των Bagger και Transcontinental θα ονομαστεί First Edition

Εκτός από τον έλεγχο της ταχύτητας το σύστημα Active Cruise Control βοηθάει και στις στροφές Τα R18 διαθέτουν τρεις επιλογές οδήγησης, Hill Assist και βοηθητικό σύστημα όπισθεν.προσφέροντας στον αναβάτη την κατάλληλη ταχύτητα για μία άνετη και ασφαλή γωνία κλίσης. Το πλαίσιο τόσο στην Transcontinental όσο και στην Bagger είναι ατσάλινο σωληνωτό με τις αναρτήσεις να χρησιμοποιούν το σύστημα Cantilever με τηλεσκοπικό πιρούνι εμπρός και μονό αμορτισέρ πίσω. Οι αναρτήσεις δεν είναι ηλεκτρονικές, ενώ στα φρένα η BMW έχει εισάγει το σύστημα Full Integrated ABS για τον καλύτερο δυνατό έλεγχο κατά την επιβράδυνση.

Τα νέα BMW R18 έρχονται σε τρεις διαφορετικές χρωματικές επιλογές, την 719 Galaxy Dust, τη Manhattan metallic matt και φυσικά τη First Edition Black. Η τιμή των δύο μοντέλων ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί.

Ένα εξαιρετικό βίντεο με το Bagger σε μια εντυπωσιακή διαδρομή στις Άλπεις!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Φίλιππος Λίτσας “Ο χιλιομετροφάγος”

Το ηλεκτρικό scooter CE04 δανείζεται τεχνολογία από την BMW 225xe

Καινούρια R nineT ετοιμάζει η BMW για το 2022

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης