Η BMW ετοιμάζει ρυθμιζόμενη σέλα για μοτοσικλέτες

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022, 11:28
Η BMW ετοιμάζει ρυθμιζόμενη σέλα για μοτοσικλέτες

Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η BMW είναι από τους κατασκευαστές οι οποίοι δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην άνεση του αναβάτη. Δεν είναι Το σύστημα λειτουργεί με ηλεκτρονικό τρόπο, ίσως και με ενεργητικό στο μέλλον!τυχαίο το γεγονός ότι όσοι έχουν ταξιδέψει με R1250GS ή F850GS έχουν διαπιστώσει πως είναι ότι πιο άνετο έχουν οδηγήσει ποτέ σε ταξίδι για μεγάλες αποστάσεις. Αυτό σημαίνει ότι οι Γερμανοί έχουν βρει το μυστικό της άνεσης και είναι κάτι στο οποίο δεν σταματούν να δουλεύουν.

Αυτό μπορεί να αποδειχτεί εύκολα και από τα νέα σχέδια που κυκλοφόρησαν και δείχνουν την BMW να δουλεύει πάνω σε μια νέα ρυθμιζόμενη σέλα. Το σύστημα είναι σχετικά απλό, αλλά σίγουρα πολύ καλά μελετημένο. Η σέλα που εμφανίζεται στα σχέδια είναι χωρισμένη σε τρία τμήματα. Το εμπρός τμήμα είναι σταθερό, αλλά τα δύο πίσω είναι ικανά να κινηθούν με ηλεκτρονικό τρόπο.

Τα πίσω κομμάτια της σέλας μπορούν να κινηθούν πίσω και πλάι.

Η άνεση δεν έχει όρια για την BMW

Ο αναβάτης έχει την επιλογή να μετακινήσει τα τμήματα πίσω και πλάγια επιτυγχάνοντας αύξηση του Η μοτοσικλέτα θα "θυμάται" το σωματότυπο του αναβάτη και θα προσαρμόζει ανάλογα τη διάταξη της σέλας.μεγέθους της σέλας τόσο σε μήκος όσο και σε πλάτος. Φαίνεται επίσης να μπορεί να αλλάξει και η γωνία κλίσης της σέλας προκειμένου να γίνει πιο άνετη ή πιο επιθετική, ανάλογα με τις ανάγκες μετακίνησης. Εκείνο που μένει να διευκρινιστεί είναι αν η σέλα προσαρμόζεται μόνη της ανάλογα με το βάρος και τον όγκο του κάθε αναβάτη ή γίνεται με ηλεκτρικές ρυθμίσεις από τον ίδιο τον αναβάτη.

Στα σχέδια της BMW η νέα αυτή σέλα εφαρμόστηκε πάνω στην F850GS, ένα τουριστικό μοντέλο, πολύ δημοφιλές στην γκάμα της γερμανικής φίρμας. Είναι βέβαιο ότι αυτό το σύστημα, αν τελικά βρει το δρόμο της παραγωγής, να το δούμε και στην κορυφαία R1250GS, αλλά και στη σειρά RT, όπως και στα cruiser R18 μοντέλα της BMW.

Βίντεο με την παρουσίαση των μοντέλων 2021 από τον Timi Resch, Διευθυντή Μάρκετινγκ της BMW Motorrad.

 

Με ηλεκτρονικό τρόπο θα γίνεται η προσαρμογή της σέλας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η BMW ενισχύει το πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης στις μοτοσικλέτες

Το 2021 έκλεισε με ρεκόρ για την BMW Motorrad

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022, 11:28