Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Μέσα στο 2021 η BMW μας παρουσίασε μια σειρά από οχήματα τα οποία είχαν να κάνουμε με την αστική Το BMW C400X θα μετατραπεί σε ηλεκτρικό μέχρι το 2025.μετακίνηση. Κοινός παρονομαστής σε όλα αυτά είναι η ηλεκτροκίνηση την οποία φαίνεται πως θα εφαρμόσει σε μεγάλη κλίμακα η γερμανική φίρμα τα επόμενα χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσημα πλέον η BMW ανακοινώνει ότι από το 2025 όλες οι μοτοσικλέτες που αφορούν τις αστικές μετακινήσεις θα είναι αμιγώς ηλεκτρικές. Αυτό περιλαμβάνει τα scooter, μικρές μοτοσικλέτες, πατίνια και moped. Η συγκεκριμένη στρατηγική πάντως δεν ήρθε ουρανοκατέβατη καθώς ακολουθεί τη γραμμή που έχει χαράξει ο Όμιλος BMW συνολικά.

Το Concept CE02 είναι ένα στιλάτο scooter με ένα πατίνι αντί για μαρσπιέ.

Το πλάνο δεν περιλαμβάνει τις μεγάλες μοτοσικλέτες της BMW… ακόμα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι το 2030 λοιπόν όλες οι μικρές μοτοσικλέτες και τα scooter της BMW Θα είναι ηλεκτρικά. Ήδη από το Στόχος της BMW είναι να βάλει 2 εκατομμύρια ηλεκτρικά μοντέλα στην αγορά μέχρι το 2023.2021 παρουσιάστηκαν σημαντικά μοντέλα όμως το ηλεκτρικό scooter CE 04, το μικρότερο scooter CE 02 και η ηλεκτρική μοτοσικλέτα Vision AMBY, ενώ είδαμε και λύσεις σε ηλεκτρικά πατίνια και ηλεκτρικά τρίκυκλα για αστικές μικρομεταφορές.

Οι λάτρεις του θερμικού κινητήρα πάντως δεν θα πρέπει να ανησυχούν, τουλάχιστον για την επόμενη δεκαετία. Μοντέλα όπως τα R1250GS, S1000RR, K1600, R18, θα συνεχίσουν να μας χαρίζουν μοναδικά χιλιόμετρα και συγκινήσεις. Εκείνο που ίσως αλλάξει μετά το 2030 είναι ίσως το καύσιμο με το οποίο θα κινούνται αυτά τα μοντέλα με την BMW να σκέφτεται ήδη τα εναλλακτικά καύσιμα ως μια βιώσιμη λύση για τους θερμικούς κινητήρες.

Βίντεο με την παρουσίαση του project vision AMBY.

 

Πριν από το καλοκαίρι θα έρθει στην Ελλάδα το νέο scooter CE 04.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επαγγελματίας gamer προκαλεί σε παιχνίδι επαγγελματίες αναβάτες της BMW

Το 2021 έκλεισε με ρεκόρ για την BMW Motorrad

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης