Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Πριν από δύο χρόνια η Triumph είχε παρουσιάσει ένα σχέδιο κατασκευής και εξέλιξης μιας ηλεκτρικής Η δομή της μοτοσικλέτας θυμίζει πολύ εκείνες που χρησιμοποιούμε σήμεραμοτοσικλέτας. Σε συνεργασία με τη Williams Advanced Engineering και του Πανεπιστημίου του Warwick, η βρετανική φίρμα κατάφερε να ολοκληρώσει το πρώτο στάδιο της μοτοσικλέτας και μας έδωσε τα πρώτα σχέδια του TE-1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βρισκόμαστε λοιπόν στη δεύτερη φάση του σχεδίου και πλέον είμαστε έτοιμοι να δούμε τη βασική δομή της μοτοσικλέτας. Ο ηλεκτροκινητήρας, οι μπαταρίες και η δομή του πλαισίου έχουν πάρει σάρκα και οστά έχοντας μερικά πολύ εντυπωσιακά χαρακτηριστικά.

Επιθετική εμφάνιση για μια πραγματική μοτοσικλέτα επιδόσεων

Οι βασικές αρχές της μοτοσικλέτας θα ισχύσουν στο TE-1

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κινητήρας έχει απόδοση 180 ίππους και το βάρος του είναι μόλις 10 κιλά. Είναι τοποθετημένος μέσα σε Μεγάλη έμφαση στην οδική συμπεριφορά και στις μπαταρίεςένα αλουμινένιο πλαίσιο δύο δοκών σχεδιασμένο από την Triumph με τις μπαταρίες να έχουν συγκεντρωθεί στο κέντρο για την καλύτερη δυνατή κατανομή του βάρους. Η Williams έχει τοποθετήσει τη μονάδα ελέγχου της μοτοσικλέτας ανάμεσα στις μπαταρίες βοηθώντας στις compact διαστάσεις του συνόλου.

Οι άνθρωποι του project αναφέρουν πως η χρησιμοποίηση ενός κανονικού πλαισίου θα δημιουργήσει μια υπέροχη μοτοσικλέτα στο δρόμο, ενώ οι μπαταρίες αναμένεται να είναι πολύ σύγχρονες για μέγιστη αυτονομία και ταχύτητα φόρτισης.

Η φόρτιση θα γίνεται από την τάπα του... ρεζερβουάρ

Οι πρώτες δοκιμές έγιναν σε συνθήκες πίστας

«Έχουμε πιέσει προκειμένου να μειώσουμε τις μάζες και να εκμεταλλευτούμε τη θέση του πλαισίου για καλύτερη συμπεριφορά. Επίσης, πιέσαμε στα όρια την απόδοση των μπαταριών, ισορροπώντας ανάμεσα στην απόδοση και την αυτονομία, με προσομοιώσεις στην πίστα. Με άλλα λόγια ήμασταν αρκετά επιθετικοί!», τόνισε ο Dyrr Ardash, επικεφαλής της Williams Advanced Engineering.

Η καινούρια αυτή προσπάθεια της Triumph δημιουργεί πολλές προσδοκίες καθώς εκτός από τεχνολογικά άψογη, είναι και πανέμορφη στα σχέδια. Αναμένουμε τις εξελίξεις…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στα 7.990€ το νέο Triumph Trident 660

Μείωση 4.300€ στα νέα Rocket 3 R και GT από την Triumph

Με Euro5 κινητήρες η νέα σειρά Bonneville της Triumph

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης