του Νίκου Βιτσιλάκη

Όταν η Husqvarna παρουσίασε το πρωτότυπο Vitpilen προ διετίας, όλοι ξέραμε ότι ήταν θέμα χρόνου να το βγάλει στην παραγωγή. Πέρασαν δύο χρόνια δοκιμών πριν ριφθεί ο κύβος και η εταιρεία θρύλος επιστρέφει μετά από πολύ καιρό στις μοτοσυκλέτες δρόμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το όνομα Vitpilen είναι σουηδικό και σημαίνει λευκό βέλος, ο αριθμός 701 είναι παραπλανητικός και 8 κυβικά παραπάνω από τα πραγματικά του μονοκύλινδρου κινητήρα. Σημασία όμως έχει πως η πρώην σουηδική φίρμα επιστρέφει εκεί που ξεκίνησε πριν 114 χρόνια, δηλαδή στις μοτοσυκλέτες για χρήση αποκλειστικά στην άσφαλτο. Ταλαιπωρήθηκε αρκετά τα τελευταία χρόνια όσον αφορά στο ιδιοκτησιακό της καθεστώς, αλλά στα σίγουρα χέρια της ΚΤΜ εδώ και περίπου πέντε χρόνια δείχνει να έχει ξαναβρεί την ταυτότητά της.​114 χρόνια μετά, επιστροφή στην άσφαλτο! Το Vitpilen είναι το πιο εξεζητημένο Café racer της αγοράς, μάλλον θα είναι από τον Μάρτιο του 2018 που θα διατίθεται στην αγορά, καθώς η σχεδίασή του ξεφεύγει από ότι ξέραμε μέχρι τώρα. Το έλεγε και ο Maxime Thouvenin, επικεφαλής του project μοτοσυκλετών δρόμου της Husqvarna, όταν τον ρωτούσαν τι ακριβώς είναι το Vitpilen:Ένας ισχυρός μονοκύλινδρος κινητήρας με ένα ρεζερβουάρ, μια ουρά και ένα μικρό κάθισμα”!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως σας τα είχαμε γράψει εδώ ο κινητήρας των 693cc διαθέτει ηλεκτρονικό γκάζι,  προέρχεται από το ΚΤΜ 690 και με απόδοση ..75Hp(!) σίγουρα είναι ο δυνατότερος μονοκύλινδρος σε μοντέλο παραγωγής στις μέρες μας. Η ανάρτηση κλασσικά ανήκει στη μαιτρέσα WP και είναι ρυθμιζόμενη, τα φρένα έχουν την υπογραφή της Brembo και το απενεργοποιούμενο ABS προέρχεται από τη Bosch (9Μ+) και είναι ότι το πιο σύγχρονο υπάρχει από άποψη τεχνολογίας. Η μοτοσυκλέτα ζυγίζει κάτι παραπάνω από 165 κιλά πλήρης υγρών και διαθέτει ύψος σέλας στα 830mm. Στον στάνταρ εξοπλισμό υπάρχει συμπλέκτης ολίσθησης και ρυθμιζόμενο traction control, ενώ η Husqvarna έχει ήδη ετοιμάσει ένα μακρύ κατάλογο με αξεσουάρ, τόσο για τη μοτοσυκλέτα όσο και για τον αναβάτη, που στόχο και σκοπό έχουν να δημιουργήσουν μια σχέση λίαν ερωτική μεταξύ τους.

Και όπως μας εξομολογείται στο video που ακολουθεί, η τελειότητα κρύβεται πίσω από την απλότητα..

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης