του Νίκου Βιτσιλάκη

Το μέλλον είναι εδώ και η Honda το αποδεικνύει παρουσιάζοντας στο Tokyo Motor Show δύο μοντέλα με ιδιαίτερη σημασία, αμφότερα βασισμένα στο γνωστό PCX, πλην όμως με έμφαση στην οικονομία και τους μηδενικούς ρύπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Το επόμενο βήμα σίγουρα θα έχει μοτοσυκλετιστική μορφή

Πρόκειται για τα PCX Electric και PCX Hybrid, τα οποία όμως -και προς γενική έκπληξη- δεν είναι πρωτότυπα που θα μείνουν στην ιστορία αλλά μοντέλα παραγωγής που θα αρχίσουν να διατίθενται μέσα στο 2018. Αρχικά στις αγορές της Ιαπωνίας και της Ασίας, αργότερα στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Και αν μας ρωτήσετε γιατί ο μεγαλύτερος κατασκευαστής στον πλανήτη επέλεξε σαν βάση το scooter PCX, η απάντηση είναι εύκολη και έχει να κάνει με την τεράστια επιτυχία που έχει ήδη σημειώσει το μοντέλο στη βενζινοκίνητη μορφή του. Οπότε, τι το καλύτερο για την αποδοχή των νέων μοντέλων από το αγοραστικό κοινό;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

PCX Electric: Πρόκειται για scooter εξοπλισμένο αποκλειστικά με ηλεκτρικό κινητήρα, ο οποίος έχει εξελιχθεί ανεξάρτητα από τη Honda. Διαθέτει ένα σύστημα ονόματι Honda Mobile Power Pack, το οποίο αποσπάται για να μπορεί να φορτίζεται και εκτός του οχήματος. Η εταιρία δεν δίνει περισσότερες πληροφορίες, απλά κάνει λόγο για μεγάλη ισχύ και αυτονομία.

PCX Hybrid: Η Honda πρόσφατα εξέλιξε ένα συμπαγές υβριδικό σύστημα σχεδιασμένο για μοτοσυκλέτες, το οποίο χρησιμοποιεί συνδυαστική λειτουργία ενός ηλεκτρικού και ενός θερμικού κινητήρα. Αυτός ο τελευταίος είναι ο γνωστός  μονοκύλινδρος υγρόψυκτος 4Τ του PCX 125, εφοδιασμένος με σύστημα start&stop. Όσον αφορά στον ηλεκτρικό, δυστυχώς η Honda δεν έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες, προφανώς είναι ακόμα στο στάδιο της εξέλιξης. Αρκέστηκε να ανακοινώσει πως οι μπαταρίες είναι υψηλής απόδοσης όσον αφορά σε ισχύ και αυτονομία.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να τα δείτε εν κινήσει!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης