Η τρίτη θέση που κατέκτησε στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς ο Marc Marquez είχε τριπλό κέρδος για τη Honda, καθόσον της απέφερε το πολυπόθητο Triple Crown Award, δηλαδή πρωτάθλημα Οδηγών, Κατασκευαστών και Ομάδας!


​Ο άνθρωπος των ρεκόρ θα συνεχίσει να κάνει ρεκόρ για πολλά ακόμα χρόνια..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα 24 χρόνια του ο Marquez είναι πλέον ο νεότερος αναβάτης μοτοσυκλέτας στην ιστορία με τέσσερις τίτλους στη μεγάλη κατηγορία και έξι παγκόσμιους τίτλους συνολικά μέσα σε μόλις 10 χρόνια συμμετοχής του στους αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Ο ισπανός αναbάτης ισοφάρισε τους Jim Redman και Geoff Duke, που επίσης έχουν κατακτήσει 6 Παγκόσμιους Τίτλους ο καθένας στην καριέρα του. Τα στατιστικά του παγκόσμιου πρωταθλητή είναι μοναδικά: – Eίναι ο νεότερος σε ηλικία αναβάτης στην ιστορία που κατακτά τέσσερα Παγκόσμια Πρωταθλήματα στη μεγάλη κατηγορία, σε ηλικία 24 ετών και 268 ημερών, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Mike Hailwood, που ήταν 25 ετών και 107 ημερών  το 1965, όταν κατέκτησε τον τέταρτο τίτλο του στη μεγάλη κατηγορία. Eίναι επίσης ο νεότερος σε ηλικία αναβάτης στην ιστορία με έξι Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Κατέρριψε μάλιστα το ρεκόρ του Valentino Rossi, ο οποίος ήταν 25 ετών και 244 ημερών όταν κατέκτησε τον έκτο τίτλο του και το Πρωτάθλημα MotoGP το 2004. Έχει κατακτήσει όλους τους τίτλους του στο MotoGP με μοτοσυκλέτες Honda. Ο μόνος αναβάτης που έχει τους περισσότερους τίτλους  με Honda  στη μεγάλη κατηγορία είναι ο Mick Doohan, ο οποίος κατέκτησε πέντε  στην κατηγορία 500 cc τη δεκαετία του ’90. Μόνο ένας Ισπανός αναβάτης έχει πάρει περισσότερους τίτλους από το Marquez: ο Angel Nieto, ο οποίος κατέκτησε συνολικά 13 Παγκόσμια Πρωταθλήματα (επτά στα 125 cc και έξι στην κατηγορία 50 cc) από το 1969 έως το 1984. Έχει πάρει τουλάχιστον πέντε νίκες σε μία αγωνιστική περίοδο τα τελευταία οκτώ χρόνια, σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες: 125 cc, Moto2 και ΜotoGP. Είναι ο πρώτος μάλιστα αναβάτης στα 69 χρόνια ιστορίας των Grand Prix που το πετυχαίνει αυτό. Προηγουμένως, ο Mike Hailwood ήταν ο μόνος αναβάτης που είχε πάρει τουλάχιστον πέντε νίκες σε μία σεζόν επί επτά χρόνια σε τρεις τουλάχιστον κατηγορίες, από το 1961 έως το 1967. Τέλος, με τις 8 pole position που πήρε το 2017, ο Marquez ανεβάζει το ρεκόρ του για τη σύγχρονη εποχή στον απίστευτο αριθμό των 73 pole position και στις τρεις κατηγορίες.

Για το 2018, ο πολυ-πρωταθλητής ισπανός αναβάτης θα συνεχίσει με την ομάδα της Repsol Honda, εννοείται στη μεγάλη κατηγορία, και μέχρι τότε ας παρακολουθήσουμε μερικές από τις καλύτερες στιγμές του στο video που ακολουθεί:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης