Η τουριστική ναυαρχίδα της Honda αναβαθμίζεται ηλεκτρονικά, με την επικοινωνία μοτοσυκλέτας και smartphone να πραγματοποιείται πλέον και μέσω Android Auto. 

H σειρά Gold Wing GL μετρά πάνω από τέσσερις δεκαετίες εξέλιξης, ξεκινώντας το 1975 με κινητήρα 1000cc και υιοθετώντας στο πέρασμα του χρόνου πρωτοποριακές εφαρμογές, όντας μια μοτοσυκλέτα χλιδής για λίγους. Όπως -για παράδειγμα- cruise control, ηχοσύστημα, ημι-ενεργητική ανάρτηση, συνδεσιμότητα bluetooth, κιβώτιο DCT (διπλού συμπλέκτη), κάθε μορφής ηλεκτρονικά βοηθήματα κλπ. Το 2018 μάλιστα, ήταν και η πρώτη μοτοσυκλέτα που δέχθηκε το Apple CarPlay, κάνοντας εφικτή τη σύνδεση μοτοσυκλέτας και iphone προς όφελος της πλοήγησης. Τώρα είναι η σειρά του Android να μπει στο παιχνίδι μέσω της εφαρμογής Android Auto. Η εν λόγω πλατφόρμα απλουστεύει τις λειτουργίες του κινητού και τις περνάει στον αναβάτη μέσα από την οθόνη που επέχει θέση πολυοργάνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι προκείμενοι κατασκευαστές μάλιστα, ισχυρίζονται πως τα συστήματα αυτά αποσπούν ελάχιστα τον αναβάτη καθώς οι εντολές που δίνονται είναι φωνητικές. Όσο ελάχιστη μπορεί να είναι δηλαδή η απόσπαση προσοχής από τα μηνύματα, τη μουσική κ.α. που βρίσκονται στο κινητό μας. Καθόσον το βελτιωμένο Gοld Wing του 2020 μας είναι ήδη γνωστό από πέρυσι το Νοέμβριο, θεωρούμε την προσθήκη του Android Auto (που υιοθετείται μέσα στο παρόν καλοκαίρι) σαν αναβάθμιση στην αναβάθμιση, κάτι που προφανώς κρίθηκε απαραίτητο από πολλούς χρήστες συσκευών Android.  

Με τα Apple CarPlay και Android Auto η Honda δηλώνει έτοιμη να προχωρήσει την ενσωμάτωση τέτοιων λογισμικών και σε άλλα μοντέλα της, αποσκοπώντας στην άνεση του κοινού της. Το μέλλον είναι εδώ και αν δεν το βλέπαμε πάνω σε μια ναυαρχίδα -και δη της Honda- που αλλού θα μπορούσαμε;  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης