Τώρα που επανερχόμαστε στην πραγματικότητα, τώρα που μπορούμε να ανοίξουμε σιγά σιγά τους ορίζοντές μας, ακριβώς τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να στρέψουμε την προσοχή μας σε μια από τις δύο νέες προτάσεις της Honda. 

Μοτοσυκλέτες φτιαγμένες για την ελληνική πραγματικότητα, ικανές τη μια στιγμή να ταξιδεύουν φορτωμένες επί ώρες στις εθνικές οδούς και την άλλη να κινούνται με χαρακτηριστική σιγουριά και εκτός δρόμου. Εξοπλισμένες σαν αστακοί, μπορούν και προσφέρουν στον αναβάτη τη δυνατότητα να κινείται με άνεση και ασφάλεια κάτω από κάθε οδική και καιρική συνθήκη. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

CRF1100L Africa Twin 

Τιμώντας το παρελθόν του ονόματος του, το νέο Africa Twin είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση, όντας κατασκευασμένο χωρίς συμβιβασμούς. Με αυξημένο κυβισμό στα 1.100cc, ο δικύλινδρος κινητήρας παράγει μεγάλη ισχύ και ροπή, φτάνοντας τους 100+ ίππους και τα 105Nm αντίστοιχα. Το ανασχεδιασμένο πλαίσιο περιλαμβάνει ελαφρύτερο σκελετό, νέο και στιβαρότερο ψαλίδι αλουμινίου (τύπου CRF450R) και υποπλαίσιο αλουμινίου, τα οποία έχουν συνδυαστεί με ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι μακριάς διαδρομής και μονό πίσω αμορτισέρ Showa. Πρόδηλα σημάδια του χωμάτινου προορισμού χωρίς υπεκφυγές. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πέρα από το τεχνικό κομμάτι, υπάρχει όμως και το τεχνολογικό, στο οποίο το νέο Africa δηλώνει ομοίως υπερπλήρες. Η μονάδα μέτρησης αδράνειας (IMU) έξι αξόνων παρέχει ακρίβεια τόσο στη διαχείριση του συστήματος ελέγχου πρόσφυσης του πίσω τροχού (HSTC), όσο και του ελέγχου ανύψωσης του μπροστινού τροχού (anti-wheelie). Μια Off Road ρύθμιση προστέθηκε στα προεπιλεγμένα προγράμματα οδήγησης Urban, Tour και Gravel, ενώ το σύστημα ABS διαθέτει και offroad ρυθμίσεις με διακόπτη απενεργοποίησης για τον πίσω τροχό (κάτι απαραίτητο για τη σβέλτη οδήγηση στο χώμα). Η μοναδικής σχεδίασης μετάδοση διπλού συμπλέκτη (DCT) της Honda παρέχεται ως επιλογή, ενώ την όλη εργονομία έρχεται να βελτιώσει μια νέα σέλα, που ρυθμίζεται ως προς το ύψος μεταξύ 850 και 870mm. Τέλος, τεχνολογία χωρίς συνδεσιμότητα δεν υπάρχει και εδώ έρχεται η πλήρως έγχρωμη οθόνη αφής TFT 6,5 ιντσών, η οποία παρέχει συνδεσιμότητα Apple CarPlay και Bluetooth. Οι διπλοί προβολείς είναι LED και διαθέτουν φώτα ημέρας (DRL), ενώ το cruise control διατίθεται στο βασικό εξοπλισμό της μοτοσυκλέτας. 

CRF1100L Africa Twin Adventure Sports 

Με τη σειρά του, το νέο Adventure Sports ενσαρκώνει τη βαθιά επιθυμία για εξερεύνηση. Το καλύτερο είναι ο εχθρός του καλού άλλωστε και οι Ιάπωνες αυτό το ξέρουν καλά, εστιάζοντας εν προκειμένω σε δρόμους ατέλειωτους. Πλήρως εξοπλισμένη για μεγάλα ταξίδια, με ρεζερβουάρ 24,6 λίτρων, η Adventure Sports εκδοχή του νέου Africa επιτρέπει την κάλυψη πολλών χιλιομέτρων χωρίς την ανάγκη ανεφοδιασμού. Τη στιβαρότητά της κατασκευής ενισχύουν η αλουμινένια ποδιά προστασίας του κινητήρα και τα πλευρικά προστατευτικά του φέρινγκ. Εκτός από τη στάνταρ ανάρτηση της Showa παρέχεται και η επιλογή της ηλεκτρονικής (Showa EERATM), η οποία προσφέρει βέλτιστες ρυθμίσεις απόσβεσης ανά πάσα στιγμή. Τα τέσσερα προκαθορισμένα riding modes καλύπτουν όλες τις συνθήκες οδήγησης, σε κάθε έδαφος, ενώ και η προφόρτιση του πίσω αμορτισέρ μπορεί επίσης να ρυθμιστεί ηλεκτρονικά. Συνηγορώντας στην άνεση του αριστερού καρπού και στην ακόμα μεγαλύτερη ευκολία χρήσης, η μετάδοση διπλού συμπλέκτη (DCT) παρέχεται ως επιλογή.  

Και επειδή όλοι ξέρουμε πως οι μεγάλες αποστάσεις απαιτούν και μεγάλη άνεση, δεν υφίσταται κανένας συμβιβασμός σε ότι αφορά στην πρακτικότητα. Για αυτό λοιπόν το φέρινγκ παρέχει αυξημένη προστασία, ενώ ο ανεμοθώρακας ρυθμίζεται σε 5 θέσεις καλύπτοντας βέλτιστα τον αναβάτη. Όσον αφορά στους διπλούς προβολείς, δε θα μπορούσαν να είναι κάτι άλλο πέρα από LED, διαθέτοντας φώτα ημέρας (DRL) αλλά και φώτα στροφής (Cornering Lights), τα οποία φωτίζουν το τυφλό σημείο στο εσωτερικό της στροφής. Τα θερμαινόμενα grip και το cruise control συμπεριλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό, όπως και η πρίζα φόρτισης ACC και η θύρα USB, ενώ τα tubeless ελαστικά επιτρέπουν εύκολη επισκευή όπου κι όταν χρειαστεί.  

Εν κατακλείδι, αμφότερες οι περιπτώσεις των νέων CRF1100L Africa Twin είναι δυο πολύ καλές αφορμές για να βγούμε έξω διατηρώντας όμως το.. social distancing. Με τέτοιο βαθμό εξοπλισμού άλλωστε, η ασφάλεια στο δρόμο είναι δεδομένη, κάτι που κάνει τον αναβάτη να περιμένει μόνο την επόμενη φορά που θα ανέβει στη σέλα του Africa Twin. Οι τιμές των μοντέλων ξεκινούν από τα 14.990€ για το Africa Twin και από τα 18.000€ για το Adventure Sports.  

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ .

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης