του Νίκου Βιτσιλάκη

Μια ακόμα έκδοση της πολυμελούς οικογένειας Softail της αμερικανικής φίρμας, η 14η συγκεκριμένα, που απευθύνεται σε όσους θέλουν μια μοτοσικλέτα cruising και στη μελλοντική βελτίωση αυτής (customizing).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαρακτηρίζεται από το στιλ bobber και τον κινητήρα Milwaukee-Eight 107, με την αντίθεση μαύρων και γυαλισμένων εξαρτημάτων να δίνουν στο μοντέλο μια κλασική και παράλληλα μινιμαλιστική εμφάνιση. Το Standard θα διατίθεται μόνο σε χρωματισμό Vivid Black και θα είναι εφοδιασμένο με μονόσελο, άρα και σε πρώτη φάση θα είναι αφιερωμένο εξαιρετικά -και αποκλειστικά- στον οδηγό του. Κατά τα λοιπά, αυτή η νέα έκδοση Softail χαρακτηρίζεται από το «κοφτό» πίσω φτερό, τα γυαλισμένα καλύμματα των εκκεντροφόρων, το στρογγυλό καπάκι του φίλτρου αέρα, τα επιχρωμιωμένα προστατευτικά και τη 2 σε 2 εξάτμιση shotgun. Οι κλασικοί ατσάλινοι ακτινωτοί τροχοί (19 ιντσών μπροστά και 16 πίσω) είναι φινιρισμένοι με χρώμιο, ενώ το μπροστινό σύστημα περιλαμβάνει πιρούνι με διάφανη επικάλυψη, γυαλισμένη τριπλή βάση τιμονιού και καβαλέτα, καθώς και επιχρωμιωμένο προβολέα και φλας. Το mini-ape τιμόνι φέρνει τον αναβάτη σε θέση cruising και ο μικρός σε διαστάσεις πίνακας οργάνων διαθέτει μια ψηφιακή οθόνη.

Το ατσάλινο πλαίσιο αναβαθμίστηκε για μεγαλύτερη ακαμψία και χαμηλότερο βάρος, ομοίως το ψαλίδι σχεδιάστηκε για να είναι ακόμα πιο στιβαρό. Η πίσω ανάρτηση αποτελείται από ένα μονό αμορτισέρ τεχνολογίας emulsion, το οποίο κρύβεται κάτω από τη σέλα. Η ρύθμιση προφόρτισης της ανάρτησης επιτυγχάνεται μέσω αφαίρεσης της σέλας και το σύστημα αντιμπλοκαρίσματος των τροχών (ABS) ανήκει στον προαιρετικό εξοπλισμό (όχι για την Ευρώπη όπου θα είναι στάνταρ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Standard θα προστεθεί στην γκάμα των Softail κατά τα μέσα της χρονιάς και -σύμφωνα με τον κατασκευαστή- θα αποτελέσει το ιδανικό μοντέλο εισόδου στην οικογένεια H-D Big Twin. Παράλληλα θα είναι ο λευκός καμβάς για customizing και το σημείο εκκίνησης για τους ιδιοκτήτες που αναζητούν στιλ και επιδόσεις. Για αυτούς, η Harley δημιούργησε τέσσερα πακέτα γνήσιων ανταλλακτικών και αξεσουάρ ειδικά για το Softail Standard και θα τα προσφέρει σε ειδική τιμή όταν αυτά θα συνοδεύουν τη μοτοσικλέτα από τη στιγμή αγοράς. Το κάθε εν λόγω πακέτο έχει διαφορετική custom κατεύθυνση και όλα τα εξαρτήματα θα μπορούν να παραγγελθούν από τα εξουσιοδοτημένα καταστήματα με τη χρήση ενός κωδικού. Ας δούμε τι περιλαμβάνει το κάθε ένα εξ αυτών:

Day Tripper Custom: Περιλαμβάνει σέλα συνεπιβάτη, αποσπώμενο sissy bar 21 ιντσών με μαξιλαράκι, μαρσπιέ συνεπιβάτη με τις βάσεις τους, μαρσπιέ οδηγού για εμπρόσθια τοποθέτηση και μαύρη δερμάτινη τσάντα.

Coast Custom: Περιλαμβάνονται φέρινγκ ενός τετάρτου Softail, μαύρο ανοδιωμένο τιμόνι αλουμινίου Moto Bar, καβαλέτα 5,5 ιντσών, σέλα δύο ατόμων Bevel, μαρσπιέ συνεπιβάτη και μαρσπιέ οδηγού σε στιλ BMX από τη συλλογή 80GRIT.

Touring Custom: Περιλαμβάνει μεγάλη και άνετη σέλα δύο ατόμων Sundowner, μαρσπιέ συνεπιβάτη, έναν ελαφρώς φιμέ ανεμοθώρακα 14 ιντσών γρήγορης απελευθέρωσης, κλασικές μαύρες αποσπώμενες πλαϊνές βαλίτσες και επίσης αποσπώμενο sissy bar 14 ιντσών με μαξιλαράκι.

Performance Custom: Περιλαμβάνει κιτ αύξησης ροπής (Torque kit) Screamin Eagle Stage II, καθώς και το Screamin Eagle Pro Street Tuner για να το ρυθμίζουμε μόνοι μας. Το πακέτο ολοκληρώνεται με ένα ελεύθερης ροής φίλτρο αέρα και τελικά εξατμίσεων Screamin Eagle Street Cannon. Πρόκειται δηλαδή για ένα πακέτο αναβάθμισης επιδόσεων, που είναι συμβατό για οδήγηση σε δημόσιο οδικό δίκτυο και το οποίο καλύπτεται από την εργοστασιακή εγγύηση του βασικού εξοπλισμού (όταν τοποθετείται από έναν εξουσιοδοτημένο συνεργάτη της H-D).

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης