Κλείνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μια χρονιά με ιδιαίτερα έντονο συναγωνισμό, ο επίσημος αναβάτης της KTM SEE Motorex Enduro Team Αλέξης Ζώρας στέφθηκε Πανελλήνιος Πρωταθλητής EnduroGP για το 2018.

Οδηγώντας την άψογα προετοιμασμένη KTM 250 EXC-F σε μία εντυπωσιακή διπλή νίκη στο μεγάλο τελικό των Γρεβενών, ο Αλέξης γύρισε νέα σελίδα στη μακρά ιστορία της ΚΤΜ SEE στους αγώνες Εnduro. Ενισχύοντας την επιτυχία της “πορτοκαλί” οικογένειας, ο πολύπειρος Μιχάλης Μιμίκος κατέκτησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ES για το 2018, με μια σειρά αναβατών KTM και Husqvarna να μάχονται για τις πρώτες θέσεις σε κάθε αγώνα του φετινού πρωταθλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Το επίπεδο στο φετινό πρωτάθλημα ήταν ιδιαίτερα ανεβασμένο για αυτό και η νίκη του Αλέξη μας γέμισε ικανοποίηση και μεγάλη χαρά” τονίζει ο Στάθης Κοσμίδης, υπεύθυνος αγωνιστικού της ομάδας. “Η πρώτη 15άδα της γενικής αποτελείτο από αθλητές που προπονούνται και δουλεύουν σκληρά και φέτος είχαμε τη χαρά να δούμε έντονες μάχες έως το τέλος. Εκ μέρους της KTM South East Europe θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους ανεξαιρέτως τους αναβάτες που επέλεξαν μοτοσυκλέτες KTM και Husqvarna για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro του 2018”.

Ακολουθεί σύντομη αναφορά στους πρωταγωνιστές της KTM SEE για τη χρονιά που ολοκληρώθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αλέξης Ζώρας, KTM 250 EXC-F, Πρωταθλητής EnduroGP

Με πληθώρα ιδιαίτερα φορμαρισμένων αναβατών να μάχονται για τον τίτλο της κατηγορίας EnduroGP [γενική κατάταξη], ο Αλέξης Ζώρας ήταν εντυπωσιακά σταθερός κάνοντας τη διαφορά εκεί ακριβώς που χρειαζόταν. Κατακτώντας την πρώτη του φετινή νίκη στην EnduroGP τη δεύτερη μέρα του αγώνα στον Ωρωπό, φρόντισε να διατηρηθεί σε απόσταση βολής για τον τίτλο της γενικής έως το τέλος. Με σκληρή δουλειά και αφοσίωση, ο επίσημος αναβάτης της KTM SEE Motorex Enduro Team έφτασε στον τελικό των Γρεβενών αποφασισμένος να κατακτήσει την κορυφή. Κερδίζοντας την πρώτη μέρα με διαφορά 13 δευτερολέπτων από τους συναθλητές του, ο Αλέξης αύξησε τη διαφορά της νίκης σε 17 δευτερόλεπτα τη δεύτερη μέρα. Συλλέγοντας τους απαραίτητους βαθμούς, ο αναβάτης από τα Τρίκαλα στέφθηκε Πρωταθλητής EnduroGP για το 2018, τερματίζοντας παράλληλα στη δεύτερη θέση της κατηγορίας Ε1. Ο Αλέξης είχε ξεκάθαρο στόχο τον τίτλο της EnduroGP και δούλεψε πολύ σκληρά για να πετύχει το στόχο του. Για να το καταφέρει είχε σαν σύμμαχο την εξαιρετική 250 EXC-F που φρόντιζε ο μηχανικός της ομάδας Βαγγέλης Αμανατιάδης. Η τρομερή της αξιοπιστία έδωσε στον Αλέξη ακόμη περισσότερη εμπιστοσύνη να πιέζει σε κάθε εδική.

Μιχάλης Μιμίκος, KTM 300 EXC TPI, Πρωταθλητής ES

Εκμεταλλευόμενος τη μακρά του εμπειρία στους αγώνες μοτοσυκλέτας, ο Μιχάλης Μιμίκος δεν τερμάτισε ποτέ φέτος πιο πίσω από την πρώτη δυάδα της κατηγορίας ES. Με τον έτερο αναβάτη ΚΤΜ και μεγάλο του φετινό συναγωνιστή Θανάση Γκαγκανάτσιο να χάνει το δεύτερο μισό της σεζόν λόγω τραυματισμού, ο Μιμίκος χάρισε στη νέα 300 EXC TPI το πρώτο της πρωτάθλημα στο Ελληνικό enduro. Ο Μιχάλης έχει γράψει ιστορία στους Ελληνικούς αγώνες πάνω σε μοτοσυκλέτες ΚΤΜ και ήταν τιμή για την ομάδα να τον φιλοξενήσει κάτω από τις τέντες της. Εξακολουθώντας να είναι γρήγορος, φέτος ήταν επίσης αρκετά σταθερός.

Γιάννης Χασάπης, KTM 350 EXC-F, 5ος E2

Έχοντας μια πορεία σταθερά ανοδική στο φετινό πρωτάθλημα, ο Γιάννης έφτασε να τερματίσει στην πέμπτη θέση της κατηγορίας Ε2. Υπό την καθοδήγηση του πολύπειρου Μανώλη Νανάκου, ο νεαρός Γιάννης έκλεισε τη χρονιά με δύο τερματισμούς εντός βάθρου στον τελικό των Γρεβενών. Είναι ένα νέο παιδί με αρκετή όρεξη και δουλεύοντας σκληρά κατάφερε να αποβάλει το άγχος των πρώτων αγώνων και να φτάσει στο τέλος του πρωταθλήματος πολύ κοντά στους δύο πρωταγωνιστές της κατηγορίας. Οι δύο τρίτες θέσεις που κατέκτησε στα Γρεβενά αφήνουν αρκετές υποσχέσεις για το μέλλον.

Γιώργος Θεοδωρίδης, KTM 300 EXC TPI, 4ος E3

Επιλέγοντας τη νέα 300 ΕXC TPI για το φετινό πρωτάθλημα, ο Γιώργος κατάφερε να τερματίσει στην τέταρτη θέση της κατηγορίας Ε3. Με τέσσερις τερματισμούς εντός της πρώτης τριάδας, ο νεαρός αναβάτης από τη Βέροια είχε δύο εγκαταλείψεις που του στέρησαν πολύτιμους βαθμούς στο πρωτάθλημα. Προερχόμενος από το χώρο του motocross, ο Γιώργος έχει ταχύτητα στην οδήγησή του. Είναι ιδιαίτερα εργατικός και χωρίς κάποιες μικρές ατυχίες θα μπορούσε να είχε φτάσει ακόμη πιο ψηλά στη βαθμολογία. Αποκτώντας φέτος περισσότερη εμπειρία, του χρόνου θα μπορέσει να δείξει καλύτερα τις δυνατότητές του. Τρίτος στην κατηγορία Ε3 τερμάτισε ο Λεωνίδας Λεοντιάδης, επίσης με KTM 300 EXC TPI.

Φωτογραφίες: Θοδωρής Ερμήλιος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης