Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Harley Davidson είχε ξεκινήσει πολύ δυνατά να μπαίνει στον κόσμο των ηλεκτρικών μοτοσικλετών H LiveWire ήταν ένα από τα έξι σημεία της στρατηγικής HardWire που ακολουθεί ο Zeitzπαρουσιάζοντας το 2019 το πρόγραμμα LiveWire. Πολλά project μοτοσικλετών, ακόμα και scooter, είχαν πέσει στο τραπέζι ωστόσο η κριτική ήταν έντονη και τελικά το πλάνο έπεσε στο κενό, ιδιαίτερα από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας ο Jochen Zeitz.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αποτυχία της προσέγγισης πάντως δείχνει να μην είναι ολοκληρωτική καθώς η Harley Davidson όπως δείχνουν τα πράγματα θα στηρίξει τελικά το πρόγραμμα ηλεκτρικών μοτοσικλετών της. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως ξεκινάει μια νέα εταιρεία που θα ονομάζεται LiveWire και θα αποτελέσει το παρακλάδι της Harley στις ηλεκτρικές μοτοσικλέτες. Όπως εξήγησε ο ίδιος ο CEO της φίρμας από το Μιλγουόκι, Jochen Zeitz, η νέα φίρμα θα εστιάσει στην κατασκευή εκλεπτυσμένων ηλεκτρικών μοτοσικλετών με γνώμονα την τεχνολογία και την αστική μετακίνηση.

Το ηλεκτρικό scooter της Harley είχε ξεχαστεί, αλλά τώρα με την LiveWire θα το δούμε ξανά στο προσκήνιο.

Τον Ιούλιο θα δούμε το πρώτο μοντέλο της LiveWire

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη ηλεκτρική μοτοσικλέτα της LiveWire θα παρουσιαστεί τον Ιούλιο του 2021, ενώ τα κεντρικά θα είναιΣτην Καλιφόρνια το πρώτο κατάστημα LIveWire στην Καλιφόρνια και το Μιλγουόκι. Μάλιστα στην Καλιφόρνια θα ανοίξει και ξεχωριστό κατάστημα LiveWire αποκλειστικά με ηλεκτρικές μοτοσικλέτες.

Το μόνο σίγουρο από τη συγκεκριμένη κίνηση της Harley είναι ότι θέλει να προετοιμάσει το έδαφος για το μέλλον της εταιρείας. Με την LiveWire μπορεί να προετοιμαστεί για το μέλλον εξελίσσοντας νέες τεχνολογίας για την επόμενη γενιά μοτοσικλετών της ίδιας της Harley Davidson.

Αυτό θα είναι το λογότυπο της νέας φίρμας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απίστευτο θέαμα με Harley και Indian να πλαγιάζουν σαν MotoGP

Επιστρέφει θριαμβευτικά η σειρά Icon της Harley Davidson

Ετοιμάζει αυτόματο σύστημα πέδησης η Harley Davidson

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης