Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Με μεγάλη περηφάνια οι άνθρωποι της Moto Morini παρουσίασαν στο Μιλάνο το καινούριο τους X-Cape. Το Στην Ελλάδα ο επίσημος αντιπρόσωπος της Moto Morini είναι η KSR Hellasμεσαίο adventure μοντέλο της ιστορικής ιταλικής φίρμας, η οποία πλέον ανήκει στο Zhongneng Vehicle Group, μας είχε εντυπωσιάσει από τις εικόνες, πόσο μάλλον από κοντά που το είδαμε στην έκθεση EICMA 2021. Το X-Cape έχει βάλει ψηλά τον πήχη και αναμένεται να κοιτάξει στα μάτια μοντέλα όπως το Yamaha Tenere 700 και το Aprilia Tuareg 660.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο μοντέλο της Moto Morini είναι εξοπλισμένο με έναν δικύλινδρο κινητήρα 649 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 59 ίππους. Η ισχύς του δεν είναι τόσο εντυπωσιακή όσο του αντίστοιχου ανταγωνισμού, ωστόσο όλο το υπόλοιπο κομμάτι της μοτοσικλέτας είναι πολλά υποσχόμενο. Στις αναρτήσεις η Morini έχει επιλέξει ένα θηριώδες ανεστραμμένο πιρούνι 50mm της Marzocchi και ένα μονό αμορτισέρ ρυθμιζόμενο πίσω το οποίο εδράζεται πάνω σε ένα ογκώδες αλουμινένιο ψαλίδι.

Έτοιμο να κατακτήσει κάθε χωμάτινο δρόμο είναι το σκληροτράχηλο X-Cape 650.

Δυνατός εξοπλισμός με κορυφαίες αναρτήσεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τροχοί είναι ακτινωτοί με 19 ιντσών ζάντα εμπρός και 17 ιντσών πίσω, ενώ τα ελαστικά είναι τα κορυφαία Το βάρος της μοτοσυκλέτας είναι στα 213 κιλά με το ρεζερβουάρ να έχει χωρητικότητα 18 λίτρα.Pirelli Scorpion STR τα οποία έχουν εξαιρετική απόδοση εκτός δρόμου. Τα φρένα έχει αναλάβει η Brembo με δύο δίσκους εμπρός 298mm και διπίστονες δαγκάνες και έναν δίσκο 255mm πίσω. Το σύστημα συνοδεύεται από ABS της Bosch 9.1 το οποίο μπορεί να απενεργοποιηθεί.

Στην εργονομία η Moto Morini έχει προσέξει ιδιαίτερα τον περιπετειώδη χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας προσφέροντας ρύθμιση έξι σημείων στο τιμόνι, αρκετές λαβές τύπου Dakar και προστατευτικά κινητήρα. Στον εξοπλισμό συναντάμε έγχρωμη οθόνη TFT 7 ιντσών με δυνατότητα συνδεσιμότητας με smartphone, έλεγχο πίεσης των ελαστικών, ρυθμιζόμενη ζελατίνα και LED φωτιστικά σώματα. Το Moto Morini X-Cape αναμένεται να έρθει στην Ευρώπη στις αρχές του 2022 και θα είναι διαθέσιμο σε τρεις χρωματικές επιλογές, λευκό, κόκκινο και γκρι. Τις μοτοσυκλέτες της Moto Morini μπορείτε να τις βρείτε στην KSR Hellas, την εταιρεία εισαγωγής των Brixton, Italjet και Lambretta.

Τεράστια οθόνη 7 ιντσών TFT με δυνατότητα συνδεσιμότητας μέσω Bluetooth.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καινούριο μοντέλο ετοιμάζει η Moto Morini για την EICMA 2021

Έρχεται στην Ευρώπη το Moto Morini X-Cape

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης