Εστιάζοντας στη Moto3 και στη μεγάλη κατηγορία του MotoGP, η KTM διακόπτει τη συμμετοχή της στη μεσαία κατηγορία της Moto2.

Έτσι λοιπόν οι Αυστριακοί αποσκοπούν στο να ρίξουν χρήμα στην εξέλιξη της αγωνιστικής τους ναυαρχίδας, στοχεύοντας σε εντός 10άδας τερματισμούς μέσα στο 2020. Παραμένει επίσης και το «φυτώριο» της Moto3, με την είδηση ωστόσο να είναι πως στη μικρή κατηγορία θα δούμε του χρόνου και αυτούσια ομάδα με αγωνιστική μοτοσυκλέτα της Husqvarna. Αυτό συνεπάγεται και τον ερχομό street μοτοσυκλετών από τη Husqvarna, που θα έχουν στοιχεία εξέλιξης από τους αγώνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πήραμε την απόφαση αυτή εδώ, στο Grand Prix της έδρας μας (Αυστρία), για να ανανεώσουμε την παραμονή μας στο MotoGP και να δεσμευτούμε για άλλα 5 χρόνια ανταγωνισμού. Αυτό είναι στο πλαίσιο μιας ευρύτερης στρατηγικής, έχοντας πλέον 7 χρόνια για να φτάσουμε στην κορυφή του MotoGP. Τόσο μας πήρε να κατακτήσουμε και το Dakar.  Γνωρίζουμε ότι είμαστε σταθεροί και έχουμε κάνει καλά βήματα σε λιγότερο από τρία χρόνια. Ως μέρος αυτής της προοπτικής θέλουμε να ενισχύσουμε τη Moto3: είναι το θεμέλιο και η βάση των αγώνων για εμάς. Εκεί ξεκινήσαμε και είμαστε μία από τις κορυφαίες μάρκες. Βλέπουμε μια πολύ καλή ευκαιρία εδώ φέρνοντας πίσω τη Husqvarna με φόρα. θα υπάρξει μια νέα μοτοσυκλέτα και μια ειδική κατεύθυνση με αυτό το project. Όλες αυτές οι κινήσεις σημαίνουν πως θα συγκεντρώσουμε τους πόρους και την ενέργεια μας και ως εκ τούτου θα φύγουμε από τη Moto2.» Δήλωσε ο CEO της ΚΤΜ, Stefan Pierer.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης