Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Το περιμέναμε λίγο αργότερα μέσα στη χρονιά να κάνει την επίσημη εμφάνισή του, ωστόσο η Aprilia “έτρεξε” Αναμένεται με πολύ ανταγωνιστική τιμή…τα πράγματα και παρουσίασε το νέο της Tuono 660. Ως μοντέλο λοιπόν 2021, το νέο Tuono μας είχε απασχολήσει αρκετό καιρό τώρα καθώς βασίζεται στο ήδη εξαιρετικό RS660 που παρουσιάστηκε στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς. Η γυμνή έκδοση του μεσαίου supersport των Ιταλών ήρθε για να επιβεβαιώσει το γεγονός ότι η Aprilia θα επενδύσει πολλά πάνω σε αυτήν την πλατφόρμα προκειμένου να γεμίσει την γκάμα της σε αυτό το επίπεδο κυβισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πολύ δυνατό εξοπλισμό και σίγουρα ανταγωνιστική τιμή μπαίνει στην αγορά το νέο Tuono

Εξοπλισμός από το πάνω “ράφι”

Το νέο Tuono εξωτερικά μοιάζει πολύ με το RS660 καθώς δανείζεται πολλά εξαρτήματα από το supersport. Με λιγότερα πλαστικά να καλύπτουν τον κινητήρα και ψηλό τιμόνι μπορεί κάποιος να καταλάβει ότι είναι το Tuono και όχι το RS660, αλλά ένας όχι τόσο μυημένος μπορεί και να τα μπερδέψει. Το δυνατό του σημείο είναι σίγουρα ο εξοπλισμός του ο οποίος είναι απλά ασυναγώνιστος. Διαθέτει όλο το πακέτο ηλεκτρονικών της Aprilia αυτούσιο από το RS660 με έλεγχο πρόσφυσης και έλεγχο σούζας μέσω IMU αισθητήρων, cornering ABS, LED φώτα, πέντε χαρτογραφήσεις, έλεγχο φρένου του κινητήρα και πολλά άλλα τα οποία έρχονται ως στάνταρ εξοπλισμό της μοτοσικλέτας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με 95 ίππους, αλλά πιο κοντές σχέσεις στο κιβώτιο ταχύτητας

Η διασκέδαση σε δρόμο και πίστα απέκτησε όνομα: Tuono 660

Ο κινητήρας είναι κατά 5 ίππους εξασθενημένος σε σχέση με το RS660 με απόδοση 95 ίππους, ωστόσο η Χαμηλότερου spec αναρτήσεις της Kayabaκλιμάκωση του κιβωτίου ταχυτήτων είναι πιο κοντή για μεγαλύτερη διασκέδαση. Η εμπρός ανάρτηση είναι χαμηλότερου επιπέδου σε σχέση με εκείνο του RS660, ενώ και τα φρένα της Brembo είναι η φτηνότερη έκδοση της φίρμας. Αυτό πάντως δεν σημαίνει πως το πακέτο αναμένεται να είναι πολύ διασκεδαστικό στο δρόμο.

Σίγουρα το ψηλό τιμόνι θα κάνει την οδήγηση πιο διασκεδαστική στο δρόμο, ενώ η Aprilia προσανατολίζει το Tuono 660 και για χρήση πίστας. Περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες για την τιμή της μοτοσικλέτας και πότε θα την έχουμε στην Ελλάδα, αν και είναι πιθανό να έρθει πριν το καλοκαίρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρώτες εικόνες του Aprilia Tuono 660

Πήγαμε για Guzzi και βγήκαμε με RS660

Μας την έφερε η Aprilia, κατασκευάζει πατίνι αντί για scooter

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης