Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Ducati γνώρισε τρομερή επιτυχία με το νέο της Streetfighter V4 το 2020. Οι πωλήσεις του μοντέλου Πολύ πιθανό να δούμε και στάνταρ την τοποθέτηση ξηρού συμπλέκτη όπως στην Panigale SPπαραμένουν υψηλές και μάλιστα σε αρκετές χώρες συναγωνίζονται εκείνες του Multistrada V4. Η πραγματικότητα είναι πως πρόκειται για ένα εκπληκτικό hypernaked με εκρηκτικό χαρακτήρα και άψογη συμπεριφορά στο δρόμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ducati τώρα σκέφτεται να αναβαθμίσει το δημοφιλές μοντέλο της προσφέροντας μια ακόμα πιο δυναμική έκδοση. Σύμφωνα με έγγραφα τα οποία κατάθεσε στις ΗΠΑ, η Ducati φαίνεται πως ετοιμάζει μια νέα, πιο ελαφριά έκδοση την οποία αναμένεται να ονομάσει SP, όπως κάνει με όλα τα premium σπορ μοντέλα της.

Το V4S του 2021 σε μαύρο χρώμα!

Τροχοί από μαγνήσιο και άφθονη χρήση carbon για το SP

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο Streetfighter αναμένεται να έχει τον ίδιο V4 κινητήρα με το απλό μοντέλο των 1.103 κ.εκ. ο οποίος Από τις ζάντες και τα πλαστικά η V4SP αναμένεται να χάσει 2 κιλά, δηλαδή θα πέσει στα 176 κιλά!αποδίδει 208 ίππους! Εκεί που περιμένουμε αλλαγές είναι στα περιφερειακά και το πλαίσιο, όπως δηλαδή έχει γίνει στην περίπτωση του Panigale V4 SP. Τα πλαστικά λοιπόν κομμάτια της μοτοσικλέτας αναμένεται να αντικατασταθούν με ανθρακονημάτινα δίνοντας εκτός από premium αισθητική και μείωση του βάρους.

Οι ζάντες στην περίπτωση του SP θα είναι ελαφριές, κάτι που θα βελτιώσει ακόμα περισσότερο τη συμπεριφορά της μοτοσικλέτας στις στροφές. Μένει να δούμε αν θα είναι οι carbon ζάντες του Panigale SP ή οι μαγνησίου για το Streetfigter. Οι αναρτήσεις αναμένεται να είναι ίδιες με την έκδοση S με Ohlins πιρούνι εμπρός και Ohlins αμορτισέρ πίσω.

Όπως και να έχει, δεν αποκλείεται την έκδοση SP του Streetfighter να τη δούμε στην EICMA του 2021 τον Νοέμβριο.

Θα ακολουθήσει τη δομή του Panigale V4 SP το αντίστοιχο Streetfighter.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια Ducati Panigale V2 για τον Bayliss

Η Ducati ετοιμάζει κιβώτιο τεχνολογίας MotoGP στην Panigale

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης