Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει μια φημολογία πως η BMW ετοιμάζει το έδαφος για ένα μικρότερο R18. Ο κινητήρας boxer του R18 αποδίδει 158Nm ροπής!Στο τέλος του 2020 η γερμανική φίρμα είχε παρουσιάσει το εικονικό της cruiser με τον θηριώδη boxer κινητήρα των 1.803 κ.εκ., το οποίο άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στο κοινό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αλήθεια είναι πως δεν θα ήταν κακή μια τέτοια κίνηση καθώς το R18 έγινε δεκτό με ικανοποίηση από τους φίλους της βαυαρικής εταιρείας. Πόσο μάλλον αν υπάρξει και μια έκδοση με μικρότερο κινητήρα που θα είναι πιο προσιτή στους περισσότερους και θα απαλλάξει σταδιακά την BMW από το δύσκολο έργο να περάσει τις επόμενες προδιαγραφές Euro που θα είναι ακόμα πιο αυστηρές. Το νέο μοντέλο ίσως να έχει διαφορετικό όνομα που θα είναι R12.

Βάση της μικρότερης R18 θα αποτελέσει η σειρά R nineT.

Η επικρατέστερη υπόθεση του ονόματος είναι R12

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πιθανότερο είναι το νέο R18 ή R12, όπως θα είναι η νέα του ονομασία, να εφοδιαστεί με τον κινητήρα από τη Το βάρος της R18 είναι 345 κιλά!σειρά R nineT, τον γνωστό δηλαδή αερόψυκτο boxer 1.170 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 110 ίππους. Ο συγκεκριμένος boxer έχει βρει εφαρμογή σε πολλά μοντέλα και με ειδικές ρυθμίσεις στην ECU θα μπορούσε κάλλιστα να προσαρμοστεί στις ανάγκες του μεγάλου cruiser της BMW. Φυσικά, με αυτόν τον τρόπο θα μειωθούν το βάρος και το μέγεθος.

Μένει να δούμε αν η BMW προχωρήσει όντως στη δημιουργία μιας μικρότερης έκδοσης της εικονικής μοτοσικλέτας.

Θηριώδης κινητήρας 1.803 κ.εκ. με πολλά... κιλά ροπής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η BMW R18 Dragster του Roland Sands

Στην Αλβανία το BMW GS Trophy του 2022

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης