Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Κάτι φρέσκο και σίγουρα πολύ ενδιαφέρον παρουσίασε η QJ Motor στον τομέα των scooter. Σε συνεργασία Το Fortress είναι το μεγαλύτερο σε κυβισμό scooter στην γκάμα της QJMotorμε την Ricardo Motorcycles δημιούργησε ένα maxi scooter το οποίο ουσιαστικά αποτελεί την πρώτη προσπάθεια της κινεζικής φίρμας στη συγκεκριμένη κατηγορία. Το νέο αυτό μοντέλο ονομάζεται Fortress και διαθέτει κάποια εντυπωσιακά στοιχεία που το κάνουν δελεαστικό για τις αγορές της Ευρώπης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κινητήρας του Fortress είναι ένας καινούριος μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος των 349 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 34 ίππους. Είναι σίγουρα το μεγαλύτερο σε κυβισμό scooter της μάρκας και με έναν πολύ… ευρωπαϊκό σχεδιασμό. Η Ricardo Motorcycles άλλωστε δεν είναι καινούρια σε συνεργασίες με Ευρωπαίους κατασκευαστές καθώς έχει βοηθήσει την BMW Motorrad στον σχεδιασμό των δικών της scooter.

Σχεδιαστικά μοιάζει αρκετά στο BMW C400GT.

Με ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα και traction control

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πλαίσιο είναι καινούριο, ατσάλινο και συνεργάζεται με ένα τηλεσκοπικό πιρούνι εμπρός και δύο ρυθμιζόμενα αμορτισέρ πίσω. Τα φρένα είναι της ByBre με δικάναλο ABS, ενώ το βάρος του scooter είναι στα 195 κιλά. Στα ηλεκτρονικά, η QJMotor έχει προσθέσει σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης και χαρτογραφήσεις, ενώ η TFT έγχρωμη οθόνη έχει σύστημα συνδεσιμότητας.

Ψηφιακή οθόνη TFT με φουτουριστικά γραφικά.

Ερωτηματικό αν θα φτάσει στην Ευρώπη

Το scooter δείχνει πολλά υποσχόμενο και το βασικό ερώτημα εδώ είναι αν και πότε θα έρθει στην Ευρώπη. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι κάποια από τα μοντέλα της QJMotor έρχονται στην Ευρώπη με τα λογότυπα της Benelli, ωστόσο σε αυτά που έρχονται έχει βάλει το χεράκι της το σχεδιαστικό κέντρο του Pesaro, κάτι που σημαίνει ότι δύσκολα θα δούμε το Fortress στην Ευρώπη και κυρίως με τα χρώματα της Benelli

Βίντεο του QJMotor Fortress.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το μοντέρνο κλασικό της Benelli για όλα τα τερέν

Το Benelli Imperiale 400 σου υπενθυμίζει τον χαμένο σου ρομαντισμό

Το «μικρομέγαλο» της Benelli

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης