Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Peugeot Motorcycles είχε δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες όταν ανακοίνωσε το νέο πλάνο της στα τέλη H Peugeot Motorcycles ανήκει από το 2019 στην ινδική Mahindra.του 2020. Η Γαλλική φίρμα είχε κάνει λόγο για μεγάλη ανάπτυξη και επενδύσεις τα επόμενα χρόνια με μια πλούσια γκάμα scooter και μοτοσικλετών ακόμα και στο κομμάτι της ηλεκτροκίνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την ώρα όλα αυτά είναι μόνο στα λόγια καθώς δεν έχουμε δει κάτι εντυπωσιακό από την εταιρεία. Το θετικό είναι ότι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και όμορφα μοντέλα της μάρκας έρχεται πλέον στην Ευρώπη και δεν είναι άλλο από το Django Shadow 125. Το ρετρό scooter είχε παρουσιαστεί πρώτα στην αγορά της Ιαπωνίας και πλέον, με μικρές αναβαθμίσεις, προσγειώνεται στις αγορές της Ευρώπης με δυνατά του χαρακτηριστικά την εμφάνιση και την ποιότητα.

Το μοντέλο το οποίο ενέπνευσε το Django Shadow είναι το S55 της δεκαετίας του 1950 και η Peugeot φρόντισε να ακολουθήσει τη δομή του κλασικού μοντέλου. Η μάσκα είναι το πιο χαρακτηριστικό σημείο του scooter με το σήμα της γαλλικής φίρμας να βρίσκεται πάνω στις ιστορικές «γρίλιες» του μοντέλου του 1950. Μάλιστα, δεξιά και αριστερά του σήματος υπάρχουν DRL φώτα ημέρας, ενώ LED είναι και το φωτιστικό σώμα στο τιμόνι. Στα πλαϊνά καπάκια δεσπόζουν οι τρεις «χαρακιές», ενώ τα γραφικά είναι μοναδικά για την έκδοση Shadow.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έμπνευση από το S55 του 1953.

Το Peugeot Django είναι διαθέσιμο με κινητήρα 125 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 10,6 ίππους και 8,9Nm ροπής. Είναι αερόψυκτος και εξαιρετικά οικονομικός, ενώ ακολουθεί τις προδιαγραφές ρύπων Euro5. Οι αναρτήσεις αποτελούνται από ένα τηλεσκοπικό πιρούνι εμπρός και ένα αμορτισέρ πίσω, ενώ τα φρένα διαθέτουν σύστημα ABS. Οι τροχοί είναι 12 ιντσών και το βάρος του scooter είναι μόλις 135 κιλά.

Βίντεο με παλαιότερο ταξίδι του Django από Παρίσι προς Μιλάνο.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης