Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Moto Guzzi ιδρύθηκε το 1921, πριν από 100 χρόνια και γι’ αυτή την περίσταση το ιταλικό εργοστάσιο θα το γιορτάσει με κάποια επετειακά μοντέλα. Για την ιδιαίτερη, λοιπόν, περίπτωση η Guzzi θα κατασκευάσει τρία επετειακά μοντέλα, ένα V7 Stone, ένα V9 Bobber και ένα V85TT, τα οποία θα έχουν αγωνιστικό άρωμα του παρελθόντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περήφημο "The Otto" της Moto Guzzi με 8κύλινδρο κινητήρα 500 κ.εκ.

Με έμπνευση από τα Grand Prix

Ο σχεδιασμός των μοτοσικλετών θα είναι εμπνευσμένος από το πρώτο 8κύλινδρο V500 αγωνιστικό με το οποίοΜεγάλες επιτυχίες τη δεκαετία του ’50 στους αγώνες για την Guzzi. η Guzzi πήρε μέρος στα Grand Prix 500cc το 1955. Τη μοτοσικλέτα είχε σχεδιάσει ο Giulio Carcano και αποτελούσε ένα από τα πλέον πολύπλοκα μηχανικά σύνολα της εποχής. Η συμμετοχή της μοτοσικλέτας παρ΄ όλα αυτά είχε πολλά προβλήματα αφού είχε μεν την ταχύτητα να κατακτήσει νίκες, αλλά η αξιοπιστία του ήταν μέτρια, με αποτέλεσμα να μην τερματίζει στους περισσότερους αγώνες. Ωστόσο αποτέλεσε ένα από τα ιστορικά κομμάτια των Grand Prix και έμεινε στην ιστορία ως ο περίφημος κινητήρας «The Otto».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα V7 Stone, V85TT και V9 Bobber στην επετειακή τους μορφή!
 

Πανέμορφα μοντέλα που θα παρουσιαστούν τον Σεπτέμβριο του 2021

Ο χρωματισμός των επετειακών μοντέλων θα συνδυάζουν σατινέ μεταλλικό ρεζερβουάρ, πράσινο στο κάτω Στο Mandello del Lario η παρουσίαση των μοντέλων…μέρος των πλαστικών και καφέ δέρμα στη σέλα. Κάπως έτσι είχε κάνει την εμφάνισή του και το 350 Bialbero, το οποίο έμεινε στην ιστορία ως μια από τις πλέον επιτυχημένες μοτοσικλέτες στους αγώνες, καθώς βοήθησε τη Moto Guzzi να κατακτήσει 6 τίτλους κατασκευαστών, 8 Παγκόσμια Πρωταθλήματα και 11 νίκες στο Isle of Man από το 1953 μέχρι το 1957. Το 350 Bialbero από μόνο του κατέκτησε 5 συνεχόμενους τίτλους στην κατηγορία των 350 GP.

Τα επετειακά μοντέλα της Moto Guzzi θα παρουσιαστούν στην εκδήλωση Moto Guzzi World Days στα κεντρικά της εταιρείας στο Mandello del Lario στις 9-12 Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα Scrambler βασισμένο στο Moto Guzzi V9

Αναβαθμίσεις για τα Moto Guzzi V85TT και V9

Ικανός ταξιδευτής, ιδανικός ονειροπόλος το Moto Guzzi V85TT Travel

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης