Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Μια από τις πιο εικονικές πίστες της Ευρώπης είναι αδιαμφισβήτητα η πίστα Spa-Francorchamps στο Βέλγιο.To 2024 το MotoGP θα επισκεφτεί για πρώτη φορά μετά το 1990 την πίστα του Spa στο Βέλγιο. Πρόκειται για μια από τις παλιές και πιο εντυπωσιακές πίστες στον κόσμο από την οποία έχουν περάσει όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα αυτοκινήτου και μοτοσικλέτα στο πέρασμα των χρόνων. Τα τελευταία η πίστα χρησιμοποιείται μόνο για τα κορυφαία πρωταθλήματα αυτοκινήτου, όπως Formula 1 και το WEC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν από περίπου έναν χρόνο οι άνθρωποι της πίστας αποφάσισαν να κάνουν εργασίες αναβάθμισης στην πίστα με στόχο να επιστρέψουν τα μεγάλα πρωταθλήματα μοτοσικλέτας στην βελγική πίστα. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν και οι πρώτοι αναβάτες που είχαν την τύχη να οδηγήσουν στο θρυλικό Spa ήταν εκείνοι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής Μοτοσικλετών.

Ο Canepa στο Spa.

Ο Niccolo Canepa, αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας Yamaha YART, αποφάσισε να τοποθετήσει μια κάμερα στο κράνος του και να τραβήξει σε βίντεο τη διαδρομή της πίστας χαρίζοντας μας μια πρώτη γεύση από την φανταστική αυτή πίστα. Μαζί του στο Spa ήταν οι ομάδες της Yoshimura Suzuki με τους Sylvain Guintoli, Gregg Black και Xavier Simeon, της BMW Motorrad, της TSR Honda και της SERT Kawasaki.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφήστε τον Canepa να μας πάει μια μοναδική βόλτα στο Spa.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης