Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Το τελευταίο δημιούργημα του Yard Build της Yamaha μας έρχεται από τον Oscar Tasso και πραγματικά Με ένα τέτοιο XT αγωνιζόταν ο Cyril Neveu στο Dakar του 1979 και 1980έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πρόκειται για ένα XSR 700 το οποίο έχει μεταλλαχθεί σχεδόν ολοκληρωτικά, αλλά δε μοιάζει με κάτι φουτουριστικό ή ξεχωριστό, αλλά γυρνάει το χρόνο πίσω και θυμίζει τα XT500 της δεκαετίας του ’80!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μοτοσικλέτα λέγεται Sette και η έμπνευση ήρθε από τη συμμετοχή της Yamaha στο Rally Dakar στο τέλος της δεκαετίας του ’70. Η μοτοσικλέτα που χρησιμοποιήθηκε είναι μια XSR 700 του 2019 η οποία δέχτηκε πολλές αλλαγές για να γυρίσει πίσω το χρόνο.

Καταπληκτική αισθητική από τη δεκαετία του 1970-1980.

Μόνο ο κινητήρας και η μετάδοση έμειναν ίδια!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μοτοσικλέτα ψήλωσε και έφτασε η σέλα σε ύψος 910mm, το ρεζερβουάρ μεγάλωσε και… Το μότο της Sette είναι “Back to the Dirt”τετραγώνισε, το φτερό έγινε τεράστιο στον εμπρός τροχό των 21 ιντσών, ενώ ήρθαν πιο ψηλά και τα μαρσπιέ. Ιδιαίτερο είναι και το πίσω φτερό το οποίο φτάνει χαμηλά όπως τα παλιά XT, ενώ το τιμόνι είναι πιο φαρδύ και πιο χαμηλά τοποθετημένο.

Ο κινητήρας παραμένει ίδιος με το δικύλινδρο σύνολο να αποδίδει 73 ίππους. Η μοτοσικλέτα δε διαθέτει ABS και κανένα άλλο ηλεκτρονικό βοήθημα. Η συμπεριφορά στο δρόμο πάντως παραμένει ερωτηματικό καθώς η γεωμετρία της μοτοσικλέτας, όσο και αν έγινε προσπάθεια να μείνει ίδια, αναπόφευκτα άλλαξε. Το XSR 700 Sette έγινε πιο αργό στις αντιδράσεις του, θυσίασε κάποια από την ευελιξία του, αλλά η σταθερότητά του παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα.

Το βίντεο παρουσίασης από τη Yard Build Yamaha

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έφτασε στη χώρα μας η ευχάριστη έκπληξη της Yamaha, το D’elight 125

Το Yamaha NMAX 125 επίσημο scooter του MotoGP

Στην Ελλάδα τα Yamaha Tracer 9 και MT-09

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης