Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Όλο και περισσότερες εταιρείες πλέον έχουν μπει στο “παιχνίδι” των ηλεκτρονικών βοηθημάτων και Μέσα από τους καθρέπτες θα σε προειδοποιεί η μοτοσικλέτα για πιθανούς κινδύνουςειδοποιήσεων ασφάλειας στα νέα μοντέλα τους. BMW, KTM και Ducati ήδη έχουν στα μοντέλα τους σύστημα ραντάρ με τις Piaggio, Kawasaki και Honda να έχουν ανακοινώσει τον ερχομό νέων συστημάτων μέσα στο 2022.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Yamaha φαίνεται πως μπαίνει στο παιχνίδι των εξελιγμένων ηλεκτρονικών συστημάτων καταθέτοντας έγγραφα και σχέδια ενός νέου συστήματος ραντάρ με πολλά βοηθήματα οδήγησης. Το σύστημα της Yamaha λειτουργεί με τις βασικές αρχές του ραντάρ που έχουμε συναντήσει σε άλλα μοντέλα, με τη χρήση αυτόματα ρυθμιζόμενης ταχύτητας οχήματος και σύστημα ειδοποίησης τυφλού σημείου να είναι στο επίκεντρο.

Το ραντάρ εμπρός και πίσω επικοινωνεί με την κεντρική μονάδα της μοτοσικλέτας και δίνει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο.

Η Yamaha θα συμπεριλάβει και το σύστημα επικοινωνίας μεταξύ οχημάτων

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκεί που φαίνεται ότι το ιαπωνικό εργοστάσιο έχει κάνει ένα βήμα παραπέρα είναι στις ειδοποιήσεις του Μένει να δούμε αν τα συγκεκριμένα συστήματα γίνουν υποχρεωτικά τα επόμενα χρόνια ή θα μείνουν στον προαιρετικό εξοπλισμό αναβάτη μέσω ενδείξεων στους καθρέπτες. Στα σχέδια εμφανίζεται ένα R1 superbike το οποίο στους καθρέπτες του διαθέτει σύστημα LED που εμφανίζονται διάφορες πληροφορίες. Για παράδειγμα, ο αναβάτης ενημερώνεται για πιθανή σύγκρουση με προπορευόμενο όχημα, για όχημα που βρίσκεται σε τυφλό σημείο, ειδοποίηση για όρια ταχύτητας και πολλά ακόμα.

Το σύστημα της Yamaha περιλαμβάνει και επικοινωνία με άλλα οχήματα. Το συγκεκριμένο σύστημα είναι ικανό να δεχτεί πληροφορίες από προπορευόμενα οχήματα ή από συστήματα ασφάλειας του οδικού δικτύου προκειμένου να ειδοποιήσει τον αναβάτη για τυχόν κινδύνους στη διαδρομή που έχει επιλέξει. Ιδιαίτερα πάνω στο συγκεκριμένο σύστημα έχει δουλέψει αρκετά η Yamaha και δεν αποκλείεται να είναι η πρώτη που το φέρει στις μοτοσικλέτες τις. Η ασφάλεια είναι εξαιρετικά σημαντική στις μοτοσικλέτες και κάθε νέα προσθήκη είναι ευπρόσδεκτη, αρκεί να μην εκτοξεύει τις τιμές των μοντέλων στα ύψη.

Πάνω στους καθρέπτες θα εμφανίζονται οι προειδοποιήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Yamaha Tenere 700 Rally διδάσκει την αξία του σεβασμού στις ανάγκες του αναβάτη

Το TMAX της Yamaha έγινε 20 χρονών και το γιορτάζει!

Ένα βήμα πιο κοντά στο R9 από τη Yamaha

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης