Σε ηλικία 73 ετών έφυγε από τη ζωή ο σινιόρε Beggio, ένας άνθρωπος που μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα εδραίωσε την Aprilia ανάμεσα στους κορυφαίους κατασκευαστές στον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ενασχόλησή του με τους 2 τροχούς ξεκίνησε στο εργοστάσιο του πατέρα του, στο οποίο έφτιαχναν χειροποίητα ποδήλατα. Το 1975 ίδρυσε την Aprilia, κατασκευάζοντας τις δικές του αγωνιστικές μοτοσυκλέτες και παίρνοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα από το ξεκίνημα κιόλας! Το 1977 πήρε τον Τίτλο στο Ιταλικό Πρωτάθλημα motocross στα 125cc και 250cc, ενώ από το 1980 άρχισε να παράγει μαζικά μικρές μοτοσυκλέτες με κινητήρες 50 και 125cc. Άμεσα πέτυχε να κατασκευάσει εξαιρετικά επιτυχημένα, αισθητικά και τεχνολογικά καινοτόμα μοντέλα. Το 1991 παρουσίασε το Scarabeo, το πρώτο scooter με μεγάλους τροχούς στην Ευρώπη. Το 1992 ήταν σειρά για τα πρώτα δίχρονα μοντέλα με καταλύτη και το 1998 έκανε το μεγάλο μπαμ εισερχόμενος στον κόσμο των μεγάλων μοτοσυκλετών με τον 1000ρη V2 κινητήρα (RSV Mille). 

Μια ζωή αγώνες

Πολλές είναι οι επιτυχίες της Aprilia στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσυκλετών, όπου έκανε το ντεμπούτο της το 1985 στα 250cc. Ονόματα θρύλοι του χώρου, όπως οι Biaggi, Simoncelli, Rossi, Stoner, Bautista, Capirossi, Melandri, Poggiali και Gramigni οδήγησαν τις μοτοσυκλέτες του κατασκευαστή κατακτώντας τίτλους και νίκες. Mε το άκουσμα της είδησης της απώλειας του Beggio, ο Max Biaggi δήλωσε: «Έβαλε το πάθος στην υπηρεσία των ικανοτήτων του, ήταν o αγωνιστικός μου πατέρας». Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η εταιρεία του Ivano Beggio έφτασε στο σημείο να είναι ο πιο επιτυχημένος Ευρωπαϊκός κατασκευαστής στα GP, έχοντας κατακτήσει 294 νίκες από το 1987 μέχρι σήμερα. Σε όλο αυτό το διάστημα έχει κατακτήσει 54 Παγκόσμιους Τίτλους, 38 στο MotoGP, 7 στα SBK και 9 σε άλλα Πρωταθλήματα. Ο Ivano Beggio, όπως πολύ εύστοχα είπε ο Διευθυντής του Αγωνιστικού Τμήματος της Aprilia Romano Albesiano: «Ξεκίνησε από το μηδέν και έκανε την Aprilia κατασκευαστή παγκόσμιας κλάσης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Oι δηλώσεις του Piaggio group

Roberto Colaninno, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Piaggio: «ο Ivano Beggio συνδύασε επιτυχημένα τις ικανότητες και το θάρρος ενός επιχειρηματία με τη δημιουργικότητα και το αυθεντικό πάθος για τις μοτοσυκλέτες. Ήταν ένας οραματιστής μπροστά από την εποχή του και ο εξαιρετικός συνδυασμός αυτών των παραγόντων του επέτρεψε να δημιουργήσει, πρακτικά από το μηδέν, μία από τις πιο λαμπρές ιστορίες στην ιταλική βιομηχανία μοτοσυκλετών, κάνοντας ένα όνειρο αληθινό. Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τη μνήμη του είναι η συνέχιση των αγώνων και της βελτίωσης της μάρκας Aprilia σε όλο τον κόσμο.»

Romano Albesiano, Διευθυντής αγωνιστικής ομάδας Aprilia: «Πρέπει να αναλογιστεί κανείς τους πρωταθλητές που ανέδειξε η Aprilia και τις νίκες που έχει συλλέξει για να αντιληφθεί τη σπουδαιότητα του έργου του Ivano Beggio. Η απόφαση για πρόκληση των Ιαπώνων στην πίστα, ο ανταγωνισμός με κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές, ξεκινώντας από το μηδέν και στο τέλος η νίκη, συνεπάγεται κατάθεση ψυχής και πνεύματος. Μεγάλες ικανότητες διαχείρισης αλλά και πολύ αγάπη για τον κόσμο μας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης