Ήταν μια από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες στον εμπορικό χώρο της Ελληνικής μοτοσυκλετιστικής σκηνής, ξεχωρίζοντας στα σαράντα χρόνια της διαδρομής του μέσα σε αυτή, τόσο με τον χαρακτήρα του όσο και με την επιχειρηματική του δραστηριότητα.

Γεννημένος τον Οκτώβριο του 1944, ξεκίνησε τη διαδρομή του ως πωλητής στον κλάδο δικύκλων της ελληνικής αντιπροσωπείας της Honda, στην οποία διετέλεσε μέχρι και διευθυντής πωλήσεων. Αφουγκραζόμενος την ανάγκη της αγοράς για ποιοτικές λύσεις ανταλλακτικών και κυρίως αναλωσίμων, έγινε ένας από τους πρωτοπόρους ανεξάρτητους εισαγωγείς after market εξαρτημάτων. Το 1977 ιδρύει την εταιρεία Σπ. Η. Αλεξόπουλος Ε.Π.Ε στην Αθήνα με σκοπό την πώληση ανταλλακτικών και αξεσουάρ μοτοσικλέτας, χτίζοντας συνεργασίες με μεγάλα ονόματα της βιομηχανίας, όπως DID, Hiflofiltro, JT Sprockets, Renthal, Malossi, Abus, Bitubo, YSS, K&N, Newfren και αναπτύσσοντας ένα εκτεταμένο δίκτυο συνεργατών σε όλη την ελληνική επικράτεια. Πολύ γρήγορα καθιερώθηκε ως ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματίες του χώρου, με κύριο χαρακτηριστικό το ήθος και την αδιάκοπη και απρόσκοπτη προσπάθεια κάλυψης των αναγκών του πελατολογίου της επιχείρησης, στηριζόμενος πάντα στην «καλή πίστη», η οποία αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της επιχειρηματικής επιτυχίας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπήρξε αγαπητός σε όλους, είχε να προσφέρει κάτι σε όλους, βοήθησε πολλούς μικρούς επιχειρηματίες στην καταξίωσή τους και υποστήριξε πολλούς αγωνιζόμενους επί σειρά ετών. Εκφράζουμε τα βαθύτατα και ειλικρινή συλλυπητήριά μας. Οι σκέψεις μας είναι με τους οικείους του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης