Η ιστορία του Alan Kempster είναι ήδη σε κάποιους γνωστή, με το πάθος του για τη μοτοσυκλέτα να μην έχει όρια και να δίνει το παράδειγμα για όλους μας. Πριν μερικές μέρες ωστόσο,  βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του.

Μέχρι τα 56 χρόνια της ζωής του, ο Alan Kempster πέρασε καταστάσεις που δύσκολα χωράει ο ανθρώπινος νους. Μετά από ένα τροχαίο ατύχημα εξαιτίας ενός μεθυσμένου οδηγού φορτηγού, ο Alan είδε την καθημερινότητα του να αλλάζει τραγικά, μιας και οι γιατροί προχώρησαν στον ακρωτηριασμό των δυο δεξιών άκρων του, μένοντας με ένα χέρι και ένα πόδι και σχηματίζοντας την εικόνα του «Μισού Ανθρώπου», που έμελλε να γίνει και το παρατσούκλι του. Η προσαρμογή σε αυτή την κατάσταση του πήρε πάνω από ένα χρόνο γεμάτο χειρουργεία και θεραπείες αποκατάστασης. Παρόλα αυτά ο Kempster δεν έχασε το χαμόγελο του και την όρεξη για ζωή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παροιμιώδης η άρνηση του για προσθετικά μέλη, όσο και η αγάπη του για τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες. Από αυτό το πείσμα προέκυψε μια μοτοσυκλέτα που άφησε άναυδους τους αγωνοδίκες, μιας και όλοι οι έλεγχοι γινόντουσαν από την αριστερή πλευρά! Η χλιαρή αντιμετώπιση των συναγωνιζόμενων του, σταδιακά έγινε σεβασμός, με τον Kempster να είναι ο πρώτος αναβάτης με αναπηρία που κερδίζει αρτιμελείς αναβάτες, θέτοντας τον πρώτο αγώνα προς τιμήν του στο Mugello του 2014, αφιερωμένο σε αναβάτες με αναπηρία.

Ο Αυστραλός μάλιστα είχε χιούμορ, που επίσης μας δίνει το παράδειγμα για το πώς πρέπει να εκτιμούμε τα απλά πράγματα. Όταν τον ρώτησαν αν φοβάται μη τυχόν σπάσει κάποιο χέρι ή πόδι, απάντησε πως σε σχέση με τους άλλους αναβάτες έχει 50% λιγότερες πιθανότητες να του συμβεί κάτι τέτοιο! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ιστορία πάντως του έδωσε τις δάφνες της, κάνοντάς τον πρότυπο όχι μόνο για τους αγωνιζόμενους με κάποια μορφή αναπηρίας, αλλά και για όλο τον υπόλοιπο, αγωνιστικό και μη, κόσμο. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης