Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Τα νέα που μας έρχονται από την Αγγλία δεν είναι καλά καθώς ο Paul Smart έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78Το ατύχημα ερευνάτε από την αστυνομία καθώς δεν έχουν γίνει ξεκάθαρα τα αίτια. ετών. Ο θρύλος των αγώνων μοτοσικλέτας TT και Grand Prix ενεπλάκη σε ατύχημα με τη μοτοσικλέτα του στο Kent με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και τελικά να αφήσει την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Paul Smart είχε συνδέσει το όνομά του με την Ducati καθώς ήταν εκείνος που της χάρισε τη νίκη το 1972 στον αγώνα Imola 200 στη σέλα της αγωνιστικής Ducati GT750. Για τρία χρόνια ο Smart αγωνίστηκε στις μικρές κατηγορίες των Grand Prix ανεβαίνοντας επτά φορές στο βάθρο με κορυφαία στιγμή το 1971 όταν έφερε τη Yamaha  στη δεύτερη θέση του GP Σουηδίας στην κατηγορία των 250 κ.εκ.

Η καριέρα του περιλάμβανε και αγώνες στα πρωταθλήματα μοτοσικλέτας σε δημόσιους δρόμους (Road Racing) με κορυφαία του στιγμή το βάθρο στο Isle of Man TT.

Η Ducati αφιέρωσε τη Sport Classic 1000 LE στον Paul Smart.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια Ducati αφιερωμένη στον Paul Smart

Το 2006 η Ducati τίμησε τον θρυλικό της αναβάτη αφιερώνοντάς του ένα από τα κλασικά της μοντέλα. Έδωσε το Εκτός από την Ducati, ο Smart είχε επιτυχίες με την Norton και την Yamaha.όνομά του στο Sport Classic 1000 LE δημιουργώντας μια εντυπωσιακή έκδοση που θύμιζε την αγωνιστική μοτοσικλέτα με την οποία κέρδισε τον αγώνα Imola 200. Η Paul Smart 1000 LE ήταν εφοδιασμένη με τον L2 κινητήρα Desmo των 992 κ.εκ. ο οποίος είχε απόδοση 92 ίππους και 91Nm ροπής. Ήταν εξοπλισμένη με το γνωστό πλαίσιο χωροδικτύωμα της Ducati και αναρτήσεις της Ohlins, ενώ το βάρος ήταν μόλις 181 κιλά.

Ο Smart πάντως δεν αγωνίστηκε μόνο για την Ducati. Το αντίθετο μάλιστα, είχε περάσει σχεδόν από όλα τα μεγάλα εργοστάσια, όπως Kawasaki, Norton, Suzuki, Triumph και Yamaha. Αποσύρθηκε από τους αγώνες το 1978, ωστόσο έκανε πολλές φορές την εμφάνισή του στα paddock του MotoGP και του Isle of Man. Θα λείψει σε όλους ο θρύλος, Paul Smart.

Βίντεο από το Isle of Man του 1967 με τη 2η θέση του Smart.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ducati αποκαλύπτει το εντυπωσιακό Multistrada V4 Pikes Peak

Η Ducati ξεπέρασε τις πωλήσεις του 2020 στο πρώτο 9μηνο του 2021

“Εργοστάσιο” φαγητού με τη σφραγίδα της Ducati

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης