του Νίκου Βιτσιλάκη 

Βγαλμένα από τη φαντασία και τη διορατικότητα εκπαιδευόμενων μαθητών του, το ArtCenter College of Design μας αποκαλύπτει τους πειραματισμούς μερικών εκ των αυριανών σχεδιαστών μοτοσυκλέτας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν θέλεις να γίνεις ο άνθρωπος που θα προτείνει στα εργοστάσια το πως πρέπει να είναι τα μελλοντικά τους μοντέλα, ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις είναι να φοιτήσεις στο ArtCenter της Pasadena στην California. Και αυτό ισχύει τόσο για αυτοκίνητα όσο και για μοτοσυκλέτες. Πρόσφατα, το εν λόγω κολλέγιο έβαλε μια άσκηση στους μαθητευόμενους, να φτιάξουν σε χαρτί το πως θα ήθελαν να είναι η αυριανή γκάμα μοτοσυκλετών της Ducati Scrambler. Και το έκανε αυτό γιατί έχει ήδη υπογράψει σύμφωνο συνεργασίας με το ιταλικό εργοστάσιο. 

Τα σχέδια που διαγωνίστηκαν ήταν δέκα στον αριθμό και ο τελικός νικητής, ονόματι Peter Harkins, ήταν αυτός που κέρδισε τη συμμετοχή του σε ένα σχεδιαστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο έλαβε χώρα στο Ducati Design Center στη Bologna. Αν και οι περισσότεροι διαγωνιζόμενοι πειραματίστηκαν με τη σχεδίαση ηλεκτρικών μοντέλων, εν τούτοις ήταν η κλασσική πρόταση του Harkins που κέρδισε καρδιές και εντυπώσεις. Πολύ ενδιαφέρον το σχέδιό του, έχει ξεφύγει από το παραδοσιακό σωληνωτό πλαίσιο χωροδικτύωμα και τον αερόψυκτο V-2 της υπάρχουσας γκάμας των  Scrambler by Ducati, προσεγγίζοντας μια πλέον χωμάτινη εκδοχή με πλαίσιο κλωβό και μονοκύλινδρο κινητήρα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σίγουρα θυμίζει αρκετά τα πρωτότυπα “X” που μας έδειξε η ιταλική φίρμα στην έκθεση του Μιλάνου πέρυσι το Νοέμβριο. Όμως, ο νικητής του διαγωνισμού πρόσθεσε τις δικές του πινελιές, ειδικά στο ψηλά τοποθετημένο τελικό της εξάτμισης και τη σχεδίαση ρεζερβουάρ και σέλας. Αν κοιτάξετε προσεκτικά, μπορείτε να δείτε ότι το πίσω αμορτισέρ είναι τοποθετημένο πολύ ψηλά και σε σχεδόν οριζόντια διάταξη, διαθέτοντας ένα μοχλικό σύνδεσμο που εδράζεται στο ψαλίδι. Αυτό θα μπορούσε πιθανά να προσθέσει την επιλογή ρύθμισης ύψους, προσφέροντας προστασία από πέτρες και άλλα συναφή που συναντάμε στην εκτός δρόμου οδήγηση. 

Στη λογική ερώτηση για το αν και πότε το σχέδιο του νικητή θα δει το φως της παραγψγής, η απάντηση παραμένει στερεότυπη: ο χρόνος θα δείξει.. 

Πηγή: asphaltandrubber.com 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης