του Νίκου Βιτσιλάκη

Η οικογένεια των Scrambler της Ducati αποκτά ακόμη ένα μέλος, που δεν είναι ακριβώς νέο, αλλά μια απλούστερη παραλλαγή μιας υπάρχουσας έκδοσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Icon ανανεώθηκε σημαντικά για το 2019 (δείτε εδώ) και κράτησε την τιμή του ψηλά, βάζοντας σε σκέψη πολλούς υποψήφιους αγοραστές με αδύνατο πορτοφόλι. To Icon Dark έρχεται το 2020 και δεν διαφέρει ριζικά, στην ουσία είναι ίδια μοτοσυκλέτα, βαμμένη μαύρη ματ και με κάποιες μικρές παραχωρήσεις. Συγκεκριμένα, διαθέτει φλας και πίσω φανάρι με συμβατικές λάμπες (έναντι Led), ζάντες ελαφρού κράματος (από χυτές αλουμινένιες) και διαφορετικούς σε σχήμα και απλούστερης κατασκευής καθρέφτες.

Αυτό που δεν διαθέτει, πάντα σε σχέση με την έκδοση Icon, είναι η θύρα USB και ο χώρος για τα μικροπράγματα κάτω από τη σέλα. Σημαντική διαφοροποίηση είναι η προσαρμογή του κινητήρα στις προδιαγραφές του Euro 5 χωρίς απώλεια σε ροπή και ιπποδύναμη, κάτι που βέβαια ισχύει για όλη την γκάμα Scrambler του 2020 (Icon, Full Throttle, Café Racer, Desert Sled).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τιμή του Dark εκτιμάται σε περίπου 900 ευρώ χαμηλότερα από το αδελφό Icon και αυτό, σύμφωνα με τα λεγόμενα του εργοστασίου, θα δώσει τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη να εξοικονομήσει ένα ποσό, να χρησιμοποιήσει τη μοτοσυκλέτα σαν βάση για customizing και μέσα από τα γνήσια αξεσουάρ της οικογένειας Ducati Scrambler να ξοδέψει τα χρήματα που γλύτωσε μεταποιώντας τη στα δικά του μέτρα και γούστα.

Το καλό είναι πως η Ducati δεν θα σταθεί για το 2020 -όσον αφορά στην γκάμα των Scrambler- μόνο στο Icon Dark, η συνέχεια της εξέλιξης στην οικογένεια δεν απέχει πολύ, καθώς ο Ιταλός κατασκευαστής μάς υπόσχεται εκπλήξεις στο σαλόνι του Μιλάνου σε λίγες μέρες (δείτε εδώ τι ακριβώς εννοούμε).

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την αποκάλυψη του μοντέλου διά χειρός του προέδρου της Ducati Claudio Domenicalli!

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης