του Νίκου Βιτσιλάκη

Προς το παρόν αποτελούν απλά σχέδια σε χαρτί αλλά λίαν συντόμως -και είναι επίσημο αυτό- θα τα δούμε να κυκλοφορούν ανάμεσά μας!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν λίγες μέρες η Ducati παρουσίασε το πρώτο κύμα των νέων της μοντέλων για το 2020 (θα σας τα δείξουμε ένα προς ένα πολύ σύντομα) και όσοι ήθελαν μπορούσαν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση ζωντανά μέσα από την κεντρική ιστοσελίδα της εταιρείας. Είδαμε λοιπόν σημαντικές νέες μοτοσυκλέτες (Streetfighter V4, Panigale V2, Panigale V4/S), κάποιες νέες εκδόσεις υπαρχόντων μοντέλων, μια προσθήκη στη σειρά Scrambler (Icon Dark), αλλά και -εδώ είναι το ζουμί- δύο concept ονόματι Motard και Desert X. Την παρουσίαση έκανε ο ίδιος ο Claudio Domenicali (CEO της Ducati), δηλώνοντας με κάθε επισημότητα πως “τώρα τα βλέπουμε σε σχέδιο, στην έκθεση του Μιλάνου θα τα δούμε ζωντανά”!

Τι έχουμε λοιπόν εδώ; Δύο μοντέλα βασισμένα στα υπάρχοντα Scrambler, το Motard και το Desert X, με το πρώτο να αναδύει χαρακτήρα flat track και το δεύτερο να ανήκει στον κόσμο των μοτοσυκλετών τύπου Adventure. O Domenicali είπε ότι το Motard θα χρησιμοποιεί τον γνώριμο V-2 κινητήρα των 803cc, χωρίς να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ αντίστοιχα το Desert X θα βασίζεται στο Scrambler των 1.100cc. Σίγουρα αυτό το σκληροτράχηλο σε εμφάνιση Χ προσελκύει μεγαλύτερο ενδιαφέρον και άθελά του μας πάει πίσω στο χρόνο, θυμίζοντάς μας τα Cagiva Elefant που κέρδισαν το rally Paris-Dakar το 1990 και το 1994 χρησιμοποιώντας αερόψυκτο κινητήρα 904cc της Ducati.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η τελική μορφή των δύο μοντέλων, αλλά ξέρουμε καλά πως το Desert X σίγουρα αξίζει μια θέση στην αγορά (δίπλα στο Moto Guzzi V85 TT), σαν εναλλακτική απέναντι στα θηριώδη Adventure των πολλών κυβικών, αλόγων και κιλών. Όταν είχαμε οδηγήσει το -ομολογουμένως εξαιρετικό- Desert Sled (δείτε εδώ), ο νους μας είχε ταξιδέψει ένα βήμα παρακάτω και είχε φαντασιωθεί μια έκδοση αντίστοιχη με αυτή που θα δούμε στο Μιλάνο την ερχόμενη εβδομάδα. Για να δούμε τι θα δούμε λοιπόν..

Στο video που θα δείτε πατώντας εδώ, μπορείτε να δείτε την όλη εκδήλωση και να ακούσετε τον Claudio Demenicalli να μιλάει (και) για αυτά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης