του Νίκου Βιτσιλάκη 

Η Ducati παρουσίασε μια αποκλειστική αριθμημένη έκδοση Scrambler 1100 για τα μέλη του Scuderia Club Italia, με ένα σημαντικό ποσό από την αξία της κάθε μοτοσυκλέτας να δίνονται για ιερό σκοπό. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Scuderia Club Italia είναι ένας αθλητικός/πολιτιστικός σύλλογος που ιδρύθηκε το 1989 από αγωνιζόμενους και εν γένει λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Τα μέλη του -όχι περισσότερα από ογδόντα σύμφωνα με το καταστατικό- ενώνονται από ένα έντονο πάθος για την αυτοκίνηση. Το Club οργανώνει πολλές δραστηριότητες σχετικά με την προώθηση των ιταλικών αυτοκινήτων μέσω αθλητικών εκδηλώσεων ή/και τη συμμετοχή σε σχετικές με οχήματα εκδηλώσεις. Επιπλέον, σχεδιάζει και αναπτύσσει ειδικές και μοναδικές εκδόσεις αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών. 

Μια από αυτές είναι και η αριθμημένη αποκλειστική έκδοση του νέου Scrambler Ducati Scuderia Club Italia, που βσίζεται στο μοντέλο 1100 Sport Pro, διαθέτοντας μοναδικά γραφικά και αξεσουάρ που το ανάγουν στο πλέον αποκλειστικό Scrambler που κατασκευάστηκε ποτέ από τη Ducati. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κύριες σχεδιαστικές διαφορές αυτής της ειδικής έκδοσης είναι: 

  • H κόκκινη δερμάτινη σέλα της Poltrona Frau με κεντημένο το λογότυπο του Club Italia 
  • Το βαμμένο σε μπλε χρώμα ρεζερβουάρ με μια γραμμή σε έντονο κόκκινο χρώμα γύρω από τα πλαϊνά καλύμματα, τα οποία φέρουν το -σχεδιασμένο από τον Giugiaro- λογότυπο της Ducati 
  • Το πλαίσιο έχει το ίδιο μεταλλικό μπλε φινίρισμα με το ρεζερβουάρ, ενώ το υποπλαίσιο ειναι στο φυσικό χρώμα του αλουμινίου 
  • Τα φτερά (εμπρός και πίσω) είναι από αλουμίνιο με τρίχρωμο φινίρισμα 
  • Οι ακτινωτοί τροχοί (με μαύρες ζάντες και ακτίνες)  
  • Μια αριθμημένη πλάκα αλουμινίου στο πλαίσιο  

Τεχνικά μιλώντας, το Scrambler 1100 Scuderia έχει δεχθεί τις παρακάτω αλλαγές (πάντα σε σχέση με το 1100 Sport Pro): 

  • Τελικά τιτανίου της Termignoni (εγκεκριμένα για χρήση στο δρόμο) 
  • Τάπα ρεζερβουάρ από αλουμίνιο billet με το λογότυπο Scuderia Club Italia στη βάση του 
  • Φλας LED με βάση και σώμα από αλουμίνιο billet 
  • Μανέτες φρένου και συμπλέκτη, καπάκια υγρών αντλίας φρένου και συμπλέκτη, μαρσπιέ και τάπες πλαισίου από αλουμίνιο billet 

Κάθε Scrambler 1100 Scuderia συνοδεύεται από ένα ειδικό για την έκδοση κάλυμμα, ένα πιστοποιητικό γνησιότητας και ένα χειροποίητο κράνος Bell, το οποίο διαθέτει ειδικά γραφικά και -χρωματικά- ταιριάζει με τη μοτοσυκλέτα.  

Aπό την πώληση κάθε 1100 Scuderia, ένα ποσό της τάξης των 500€ θα πηγαίνει στο #raceagainstCovid, τον οργανισμό που ίδρυσε η Ducati με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για το νοσοκομείο Sant’Orsola της Μπολόνια. 

Οι παραδόσεις των αριθμημένων μοτοσυκλετών, αποκλειστικά στα μέλη του συλλόγου, θα ξεκινήσουν το Σεπτέμβριο και σε τιμή που δεν έχει γνωστοποιηθεί για την ώρα.  

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης