Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Ducati και η KTM ανακοίνωσαν την επέκταση της συνεργασίας τους με την Dorna για τα επόμενα έξι Οι Ευρωπαίοι επενδύουν στο MotoGPχρόνια (πέντε για την Ducati) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP. Την πρώτη κίνηση την έκανε η αυστριακή KTM όταν πριν από μερικές ημέρες συμφώνησε να συνεχίσει να αγωνίζεται στο MotoGP μέχρι το 2026 επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη της στο κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Carmelo Ezpeleta της Dorna με τον Pit Beirer της KTM

Άλματα στην απόδοσή της έχει κάνει η KTM

Η KTM είναι η μοναδική φίρμα η οποία έχει εμπλοκή σε όλες τις βαθμίδες του πρωταθλήματος, από το Red Έναν τίτλο και πολλές νίκες έχει να επιδείξει η Ducati στο MotoGPBull Rookies Cup μέχρι το MotoGP και έχει συνειδητοποιήσει πως τα οφέλη που έχει σε τεχνογνωσία είναι απίστευτα. Η KTM τα τελευταία 4 χρόνια έχει δείξει τρομερή εξέλιξη στη μεγάλη κατηγορία με την RC16 να κατακτά νίκες και να τερματίζει στην 4η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών το 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο στρατόπεδο της Ducati τα πράγματα ήταν πιο ξεκάθαρα καθώς το ιταλικό εργοστάσιο βρίσκεται περισσότερα χρόνια στο MotoGP και είναι βασικό κομμάτι του πρωταθλήματος. Η Ducati έχει γνωρίζει τεράστιες επιτυχίες στο MotoGP έχοντας 51 νίκες, έναν τίτλο οδηγών με τον Casey Stoner το 2007, ενώ το 2017,2018 και 2019 τερμάτισε στη 2η θέση του πρωταθλήματος οδηγών, ενώ το 2020 τερμάτισε στη 2η θέση των Κατασκευαστών.

Ο Claudio Domenicali της Ducati παρέα με τον Carmelo Ezpeleta της Dorna

Η Ducati επενδύει στο MotoGP αφού εκεί μπορεί να πειραματιστεί σε νέες τεχνολογίες

Ο Claudio Domenicali τόνισε στις δηλώσεις του πως παρά το γεγονός ότι η Ducati έχει στραφεί στην παραγωγή όλο και περισσότερων μοτοσικλετών δρόμου, δεν παραβλέπει ένα βασικό κομμάτι της φίρμας που είναι οι αγωνιστικές μοτοσικλέτες επιδόσεων στην πίστα.

Στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati το 2021 θα αγωνιστούν οι Pecco Bagnaia και Jack Miller, ενώ στην εργοστασιακή ομάδα της KTM θα βρίσκονται οι Brad Binder και Miguel Oliveira.

Απολαύστε την επική μάχη KTM-Ducati στο GP της Αυστρίας 2020

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακυρώνονται οι πρώτες δοκιμές MotoGP για το 2021

Απίστευτο ατύχημα είχε ο Can Oncun

Ξύπνησε από το κώμα ο Fausto Gresini

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης