του Νίκου Βιτσιλάκη

Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο κάθε τι που γίνεται για την ανάπτυξη της ασφάλειας του μοτοσυκλετιστή, πόσο περισσότερο δε όταν αυτό συμβαίνει και μακριά από την Αττική. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Δραμόν Days διοργανώνονται τα τελευταία χρόνια στην πίστα των Σερρών, με σκοπό τη συνάντηση κυρίως νέων αναβατών, χωρίς εμπειρία με αυτή, με στοιχεία εκπαίδευσης στη σπορ οδήγηση, με καλή παρέα και με την ασφάλεια που παρέχει το αυτοκινητοδρόμιο παρουσία πεπειραμένων πλοηγών.

Η επιτυχία της διοργάνωσης εξασφαλίζεται όχι μόνο από την καλή διάθεση και το κέφι των διοργανωτών, αλλά και με την παρουσία του πολύ έμπειρου διοργανωτή track days Γιώργου Χάλαρη, του εκπαιδευτή-αγωνιζόμενου Νίκου Ζαφείρη και των πολύ έμπειρων αναβατών-οδηγών της KTM. Για άλλη μια χρονιά την παρέα συνοδεύει η αντιπροσωπεία της KTM, με την παρουσία όλων των Street μοντέλων του 2018, δίνοντάς παράλληλα την ευκαιρία να δοκιμαστούν στον ασφαλή χώρο της πίστας. Ξεχωριστή θέση για φέτος έχει το νέο αιχμηρό όπλο της αυστριακής φίρμας, δηλαδή το «νυστέρι» 790 Duke. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη φετινή εκδήλωση των Δραμόν Days έγινε στις 4 Μαΐου, όπως κάθε φορά μια μέρα πριν από διήμερο track day. Η φετινή χρόνια επιφύλαξε επετειακές εκδηλώσεις, με αφορμή τα 20 χρόνια λειτουργίας του αυτοκινητοδρομίου των Σερρών. Στην προσπάθεια των διοργανωτών να συμβάλλουν στη συνολική βελτίωση της ασφάλειας, προχώρησαν σε μια ακόμα συνεργασία, αυτή τη φορά με το Ελληνικό Ινστιτούτο Μοτοσυκλέτας «Μοτοθέσις». Εκεί, επιπρόσθετα, μαζί με την αγορά της νέας μοτοσυκλέτας του εκάστοτε εκπαιδευόμενου, παρέχουν δωρεάν εκπαίδευση και βελτίωση οδικής ασφάλειας 1ου επιπέδου, με την ευχή να έχουν όλοι και πάντα ασφαλή χιλιόμετρα. Αξίζει να αναφερθεί πως πίσω από την όλη πρωτοβουλία βρίσκεται ο εκ Ξάνθης προερχόμενος μηχανολόγος Γιώργος Καρανικολάου, με τον οποίο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει στο email moto@karanikolaou.gr 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης