Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Ducati διαθέτει στην γκάμα της εδώ και δύο περίπου χρόνια μια σειρά ηλεκτρικών ποδηλάτων πόλης τα Ο κινητήρας είναι ενσωματωμένος στον πίσω τροχό με απόδοση 250W και 60Nm ροπής.οποία έχει συμπεριλάβει στην σειρά Scrambler. Τα αναδιπλούμενα αυτά ποδήλατα αναβαθμίστηκαν για το 2022 με την Ducati να προσφέρει ακόμα καλύτερα επίπεδα άνεσης, αυτονομίας και ασφάλειας. Την εξέλιξη των δύο νέων μοντέλων SCR-X και SCR-E GT ανάλαβε η Platum, μια φίρμα υπό την ομπρέλα της MT Distribution και το τμήμα Centro Stile Ducati.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα δύο νέα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ένα νέο σύστημα ηλεκτροκινητήρα 48V το οποίο είναι τέλεια προσαρμοσμένο στις αστικές μετακινήσεις, την ελεύθερη και την «πράσινη» προσέγγιση στη νέα εποχή μικρομετακίνησης. Ο ηλεκτροκινητήρα της Bafang έχει απόδοση 60Nm ροπής και συνεργάζεται με 7τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων της Shimano Tourney το οποίο ελέγχει την κατανάλωση ενέργειας με έξυπνο τρόπο.

Ανάρτηση εμπρός και πίσω για το SCR-E GT.

Πλαίσιο αλουμινίου και δισκόφρενα εμπρός και πίσω στα φρένα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το SCR-X είναι ένα αναδιπλούμενο μοντέλο ιδανικό για αστικές διαδρομές. Είναι εξοπλισμένο με τροχούς 20 ιντσών, ανάρτηση εμπρός και πίσω σχάρα η οποία μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 25 κιλά φορτίου. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 499kW και χαρίζει αυτονομία σχεδόν 80 χιλιομέτρων με ταχύτητες της τάξης των 25Km/h. Από την άλλη, το SCR-E GT έρχεται για εκείνους που θέλουν μια πιο περιπετειώδη προσέγγιση στις μετακινήσεις. Οι τροχοί είναι επίσης 20 ιντσών με ελαστικά διπλής χρήσης, ενώ συναντάμε αναρτήσεις εμπρός και πίσω για μεγαλύτερη άνεση και ικανότητα κίνησης εκτός δρόμου. Η μπαταρία εδώ είναι 614kW και η αυτονομία είναι επίσης 80 χιλιόμετρα.

Εύκολο και πρακτικό το SCR-X με αλουμινένιο πλαίσιο.

Το πλαίσιο και στα δύο ποδήλατα είναι από αλουμίνιο και διαθέτει εύκολο σύστημα διπλώματος για μέγιστη πρακτικότητα. Η μπαταρία είναι ενσωματωμένη στο πλαίσιο για περισσότερη ασφάλεια, ενώ η οθόνη πληροφοριών LCD είναι αδιάβροχη και διαθέτει σύστημα συνδεσιμότητας. Τα δύο μοντέλα της σειράς Scrambler Ducati αναμένεται να είναι διαθέσιμα μέσα στον Ιούλιο με την τιμή τους να κυμαίνεται κοντά στις 2.000€, ενώ μπορείτε να τα βρείτε στο δίκτυο καταστημάτων της Kosmoride.

Ισχυρό και με μεγάλη αυτονομία το σύστημα ηλεκτροκίνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιο μοντέλο της Ducati προσφέρεται σε πράσινο χρώμα

Αγώνας πρωταθλητών στο World Ducati Week 2022

Ποια είναι η ιστορία που κρύβεται πίσω από το Ducati DesertX;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης