Πολλές φορές θα σου έχει συμβεί, όταν φτάνεις στο πρατήριο καυσίμων ο υπάλληλος να σε ενημερώνει ότι Προστατεύεται και το σύστημα ψεκασμού από καύσιμα με πρόσθετα συστατικά.έχει κάποια προσφορά στην βενζίνη με 98 οκτάνια σε σχέση με την απλή των 95 οκτανίων. Τις περισσότερες φορές αγνοούμε τον υπάλληλο και του ζητάμε απλά να το γεμίσει με τη γνωστή αμόλυβδη βενζίνη των 95 οκτανίων. Μήπως όμως κάνουμε λάθος;

Δύο είναι τα σημεία στα οποία θα πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας όσον αφορά τη βενζίνη με περισσότερα οκτάνια. Το πρώτο σημείο είναι πως η βενζίνη, για παράδειγμα, 98 οκτανίων διαθέτει πρόσθετα τα οποία μειώνουν τα υπολείμματα άνθρακα στο εσωτερικό του κινητήρα. Αυτό σημαίνει ότι ο κινητήρας μας είναι λίγο πιο καθαρός – κάτι όμως που δεν οφείλεται στα περισσότερα οκτάνια, αλλά στα πρόσθετα συστατικά που διαθέτουν συνήθως τα συγκεκριμένα καύσιμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιλέξτε τα καύσιμα με υψηλότερα οκτάνια και μακροπρόθεσμα θα βγείτε κερδισμένοι.

Προστασία του κινητήρα και οικονομία στο καύσιμο

Τα περισσότερα οκτάνια βοηθούν τους κινητήρες άμεσου ψεκασμού να έχουν καλύτερη απόδοση καθώς Υπάρχουν αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων που θα βάλουν το όχημα σε safe mode αν αντιληφθούν τη χρήση βενζίνης 95 οκτανίων. λειτουργούν σε υψηλό βαθμό συμπίεσης και χρειάζονται ένα πιο αποδοτικό καύσιμο. Στους κινητήρες παλιότερης τεχνολογίας, επίσης έχουμε οφέλη καθώς εξαλείφονται τα γνωστά μας “πυράκια” και βοηθούν τον κινητήρα να μείνει ζωντανός περισσότερα χρόνια. Τα οφέλη λοιπόν είναι ο πιο καθαρός κινητήρας και η καλύτερη απόδοση όταν έχουμε υψηλής συμπίεσης κινητήρες (άμεσου ψεκασμού).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα αναρωτηθεί κάποιος τι μπορεί να συμβεί αν αναμίξουμε τη βενζίνη 98 οκτανίων με την απλή αμόλυβδη των 95 οκτανίων. Η απάντηση είναι απολύτως τίποτα, αρκεί φυσικά το αυτοκίνητό μας να μην είναι υψηλών επιδόσεων όπου ο κατασκευαστής συστήνει τη χρήση βενζίνης υψηλών οκτανίων. Σε αυτήν την περίπτωση, που έχουμε δηλαδή στο γκαράζ μας για παράδειγμα μια… Porsche, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε βενζίνη υψηλών οκτανίων διότι η απόδοση του κινητήρα δεν θα είναι η ιδανική, ενώ η κατανάλωση θα είναι ιδιαίτερα υψηλή.

Αν ο κατασκευαστής συστήνει τη χρήση καυσίμου 98 οκτανίων τότε καλό είναι να ακολουθήσετε τις συμβουλές του. Κάτι ξέρει περισσότερο...

Οφέλη στην τσέπη βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα

Το συμπέρασμα είναι ότι αν έχουμε αυτοκίνητο που απαιτεί καύσιμο με υψηλά οκτάνια τότε καλό είναι να μην αναμιγνύουμε απλή με 98άρα βενζίνη. Αν όμως έχουμε απλής τεχνολογίας αυτοκίνητο τότε δεν υπάρχει πρόβλημα αν αναμίξουμε τις δύο βενζίνες. Σε κάθε περίπτωση όμως η διαφορά της τιμής ανάμεσα στην απλή αμόλυβδη και εκείνη των 98 οκτανίων εξαλείφεται από την καλύτερη και καθαρότερη λειτουργία του κινητήρα, από την αύξηση της αυτονομίας και φυσικά την προστασία του σε βάθος χρόνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στα μέσα Οκτωβρίου ο επόμενος αγώνας ΕΚΟ Racing Dirt Games

Βρετανία: Πετρελαϊκές εταιρείες λένε πως οι ελλείψεις στα πρατήρια καυσίμων μετριάζονται

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης