Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Τα σχέδια της Royal Enfield για ένα μεγαλύτερο Himalayan επιβεβαιώθηκαν με τους ανθρώπους της ινδικής Ο κινητήρας του Himalayan είναι Euro5 μονοκύλινδρος 411 κ.εκ. απόδοσης 25 ίππων.φίρμας να έχουν ξεκινήσει ήδη την εξέλιξη του μοντέλου. Το πρόβλημα για όλους εμάς είναι ότι το νέο αυτό adventure μοντέλο δεν πρόκειται να είναι έτοιμο νωρίτερα από το 2024 οπότε και αναμένεται να παρουσιαστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δομή της νέας Himalayan θα ακολουθεί το μοτίβο της κλασικής μοτοσικλέτας ωστόσο θα συνεργάζεται με τον γνωστό δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα των 650 κ.εκ. που συναντάμε σε Continental και Interceptor. Το μηχανικό σύνολο θα δεχτεί τις ανάλογες αναβαθμίσεις προκειμένου να γίνει πιο αποδοτικό και πιο φιλικό στη λειτουργία του, ενώ αναμένεται να υπάρξουν και ηλεκτρονικά βοηθήματα που θα υποστηρίζουν το σύνολο.

Η μεγαλύτερη Himalayan θα έχει τον ίδιο χαρακτήρα, αλλά με περισσότερες δυνατότητες στο ταξίδι.

Ο κινητήρας του μελλοντικού Himalayan θα έχει απόδοση περίπου 50 ίππους

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμα ένα σημαντικό στοιχείο που προέκυψε από την αποκάλυψη των σχεδίων της Royal Enfield είναι πως θαΗ τιμή της Himalayan με τον κινητήρα των 411 κ.εκ. είναι στα 5.390€ υπάρξουν δύο εκδόσεις της μοτοσικλέτας. Η μία θα είναι αφοσιωμένη στον χαρακτήρα του Himalayan, δηλαδή θα είναι για περιπέτειες εκτός δρόμου με αναρτήσεις μεγάλων διαδρομών, μεγάλους τροχούς και χωμάτινα ελαστικά.

Η δεύτερη, η οποία ίσως να μην ονομάζεται καν Himalayan, θα είναι περισσότερο προσανατολισμένη σε ασφάλτινη χρήση με πιο Sport Touring χαρακτήρα. Μια τέτοια μοτοσικλέτα σίγουρα θα έχει νόημα να παρουσιαστεί από την Royal Enfield καθώς το αγοραστικό κοινό λατρεύει τις συγκεκριμένες μοτοσικλέτες οι οποίες είναι χρηστικές και ικανές για πολλά πράγματα. Θα πρέπει να περιμένουμε λοιπόν περισσότερο από έναν χρόνο προκειμένου να δούμε τα νέα Himalayan.

Βίντεο με την κατάκτηση της κορυφής του Karakoram Pass στα 5.500 μέτρα με Himalayan.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαθέσιμο με 5.390€ το νέο Royal Enfield Himalayan

Το Himalayan της Royal Enfield ταξιδεύει στον Νότιο Πόλο!

Ο θρύλος των GP Freddie Spencer συμμετέχει στον σχεδιασμό αγώνα της Royal Enfield

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης