Γράφει ο Γιάννης Πετρόχειλος

Scooter Rally Αντοχής δεν γίνεται χωρίς τον Σπύρο Καλαντζάκη και δεν μπορούσαμε να μη συναντήσουμε τον «εγκέφαλο» του αγώνα πριν την έναρξή του. Βρήκαμε τον κ. Καλαντζάκη στον προαύλιο χώρο του Ερυθρού Σταυρού και με τη γνωστή του ευγένεια βρήκε λίγο χρόνο να μας δώσει τα πρώτα στοιχεία του Scooter Rally Αντοχής 2022.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οργάνωση του «αγώνα» φέτος έχει κυλήσει πολύ ομαλά, αλλά με μεγάλο ενθουσιασμό, διότι υπήρχε μεγάλη προσμονή από όλους. Βλέπετε, το Rally απουσίασε τα προηγούμενα δύο χρόνια, με αποτέλεσμα όλοι να είναι διψασμένοι να… πάρουν τα βουνά. Ο κ. Καλαντζάκης, αφού ευχαρίστησε τους ανθρώπους της οργανωτικής ομάδας και τους χορηγούς, τόνισε πως το φετινό Rally θα είναι από τα πιο διασκεδαστικά που έχουν γίνει. Οι γρίφοι και τα παιχνίδια θα κάνουν τους αγωνιζόμενους να γελάσουν, ενώ τονίζει ότι αυτό το διήμερο θα μείνει αξέχαστο σε όλους, καθώς είναι μια τεράστια ευκαιρία να ξεφύγουμε από το άγχος της καθημερινότητας, οδηγώντας την αγαπημένη μας μοτοσικλέτα.

Πριν από περίπου έναν χρόνο με τον Σπύρο ως Τσακάλι!

Ας δούμε τι μας είπε ο Σπύρος Καλαντζάκης…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πώς κύλησε η προετοιμασία του Rally, ιδιαίτερα μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω του Covid-19;

Λόγω της απραξίας των δύο προηγούμενων χρόνων με τον Covid, υπήρξε μεγάλη λαχτάρα να πραγματοποιηθεί αυτός ο «αγώνας». Υπήρξε μεγάλη διάθεση λοιπόν από εμένα και από τα υπόλοιπα μέλη της οργανωτικής ομάδας, βάλαμε τα δυνατά μας και έχουμε ολοκληρώσει το 99,5% της προετοιμασίας. Μας βοήθησε πολύ το Moto Petsas, το κατάστημα το οποίο πάντα συμπαραστέκεται σε τέτοιες εκδηλώσεις και φέτος είναι ο μεγάλος μας χορηγός.

Γιατί στη Φωκίδα;

Το Scooter Rally Αντοχής θέλουμε κάθε χρόνο να γίνεται σε διαφορετικό μέρος της Ελλάδας. Πιστεύω ότι κάθε νομός της χώρας μας διαθέτει 300 χιλιόμετρα όμορφης διαδρομής. Φέτος επιλέξαμε τη Φωκίδα, επειδή η τελευταία βόλτα που είχα κάνει πέρυσι ήταν στην ευρύτερη περιοχή. Συνδυάζει πανέμορφα βουνά όπως η Παύλιανη, ο Αθανάσιος Διάκος, η Οίτη, και παραλίες όπως της Ερατεινής, της Ιτέας, του Γαλαξιδίου δημιουργούν ένα καταπληκτικό τοπίο. Το 2022 λοιπόν θα έχουμε και βουνό και θάλασσα.

Πώς μπορεί να κερδίσει κανείς; Πώς μαζεύουμε βαθμούς; Κάνε μας και μια μικρή αποκάλυψη για τα παιχνίδια που θα έχουμε φέτος.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει περίπου 230 χιλιόμετρα οδήγησης κάθε μέρα. Ενδιάμεσα σε αυτά τα χιλιόμετρα ο αγωνιζόμενος θα πρέπει να βγάλει κάποιες φωτογραφίες, να απαντήσει σε κάποιους γρίφους και να παίξει κάποια παιχνίδια. Πραγματοποιώντας όλα τα παραπάνω μαζεύει βαθμούς και βγαίνει η τελική κατάταξη. Όσο για τη μικρή αποκάλυψη, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι οι αγωνιζόμενοι καλό είναι να έχουν δεδομένα στο κινητό τους τηλέφωνο! Να αναφέρω σε αυτό το σημείο ότι τα ζητούμενα από τους αγωνιζόμενους θα δοθούν λίγα λεπτά πριν την εκκίνηση του αγώνα.

Ποιοι είναι οι αφανείς ήρωες του Scooter Rally Αντοχής 2022;

Η οργανωτική ομάδα φέτος αποτελείται από τον Πέτρο Πενταγιώτη, τον Νίκο Σταθάκη και τον Αντώνη Καπελέρη. Θέλω επίσης να αναφερθώ στον έμπειρο γραφίστα μας Ηλία Καλαντζάκη, ο οποίος έχει αναλάβει το κομμάτι της διαφήμισης και των γραφικών. Οι συμμετοχές πάνε πολύ καλά και το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι θα περάσουν υπέροχα στο Rally.

Θυμίζουμε ότι οι δηλώσεις συμμετοχής στο Scooter Rally Αντοχής 2022 πραγματοποιούνται μέχρι τις 27 Μαΐου. Τον αγώνα θα ακολουθήσει το zougla.gr με το scooter BMW C400GT και θα σας μεταφέρει όλη την ατμόσφαιρα του φετινού Rally.

Περισσότερες πληροφορίες δείτε παρακάτω:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο Scooter Rally Αντοχής με μια BMW στο πλευρό μας

Το zougla.gr παίρνει τα βουνά με την BMW στο Scooter Rally Αντοχής 2022

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης