Ο 6ος και τελευταίος αγώνας για το Ιταλικό Πρωτάθλημα CIV MiniGP Junior έγινε στην πίστα Vallelunga κοντά στη Ρώμη και εκεί ο 12χρονος Γιάννης Περιστεράς συμμετείχε στην κατηγορία Ohvale GP0-160. Με μια εκπληκτική επίδοση, κατάφερε να κατακτήσει την pole position και να ξεκινήσει τον αγώνα από την πρώτη θέση στη σχάρα εκκίνησης!

Ο νεαρός Έλληνας οδηγός ξεκίνησε εντυπωσιακά στον αγώνα και γρήγορα έκανε διαφορά από ένα γκρουπ τεσσάρων οδηγών που έδιναν μάχη για τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου. Ο Γιάννης είχε φοβερό ρυθμό και μάλιστα έφτασε τη διαφορά του στα 5+ δευτερόλεπτα, όταν η ομάδα θεώρησε σωστό να του υποδείξει να κόψει ρυθμό, ώστε να αποφύγει αχρείαστα ρίσκα. Η τελική διαφορά των 2.9” από τον 2ο είναι η μεγαλύτερη διαφορά που σημειώθηκε φέτος στο Ιταλικό Πρωτάθλημα CIV Junior!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O 12χρονος Έλληνας ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την αγωνιστική χρονιά στην Ιταλία, με συνεχή εξέλιξη και πρόοδο, όπως δείχνει και το πρόσφατο ρεκόρ που έκανε στην πίστα της Franciacorta και τη 2η θέση εκεί, στα πλαίσια του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ο Γιάννης Περιστεράς δήλωσε: – Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτή τη νίκη, σήμερα θα φάω παγωτό για να το γιορτάσω, αλλά από αύριο γυρνάω στη διατροφή και στην προπόνηση! Η Ελληνική αποστολή, απαρτιζόμενη από γνωστά ονόματα του χώρου, όπως οι Σάκης Συνιώρης, Γιάννης Κόλλιας, Βασίλης Μιχόπουλος και Νίκος Περιστεράς, είναι βέβαια ενθουσιασμένη και τώρα η δουλειά επικεντρώνεται στην προετοιμασία του Γιάννη εν όψει της παγκόσμιας επιλογής του Red Bull Rookies Cup που θα γίνει τον Οκτώβριο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης