Η μεγάλη ετήσια γιορτή της BMW ολοκληρώθηκε στo Βαυαρικό Garmisch-Partenkirchen, όπου χιλιάδες επισκεπτών συγκεντρώθηκαν για το μεγαλύτερο στον κόσμο ετήσιο φεστιβάλ φίλων των μοτοσυκλετών της εταιρείας.

Η 19η ετήσια συγκέντρωση BMW Motorrad Days πραγματοποιήθηκε παραδοσιακά στη Βαυαρία, στους πρόποδες των γερμανικών Άλπεων και σε θερμοκρασίες καλοκαιριού. Φέτος, περισσότεροι από 40.000 επισκέπτες βρέθηκαν γι’ άλλη μια φορά στη μεγαλύτερη παγκόσμια συνάντηση μοτοσυκλετών της BMW, ενώ η ηλιοφάνεια και ο καταγάλανος ουρανός έκαναν το Σάββατο 6 Ιουλίου την ημέρα που σημειώθηκε ρεκόρ προσέλευσης. Επισκέπτες κατέφθασαν από όλες τις γωνιές της γης, φυσικά από τη Γερμανία, τη γειτονική Αυστρία (η πόλη είναι πάνω στα σύνορα Γερμανίας-Αυστρίας), την Ελβετία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία. Φίλοι και θαυμαστές της BMW ήρθαν όμως και από την Αργεντινή, τη Βραζιλία, το Μεξικό, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Νότια Κορέα, την Ινδία, τις Φιλιππίνες κλπ. Εκατόν δέκα τέσσερις διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο κάλυψαν το γεγονός, δείχνοντας πόσο σπουδαίο είναι το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης για την εκδήλωση BMW Motorrad Days. Στο παρελθόν μάλιστα, το 2015 συγκεκριμένα, είχαμε και εμείς τη χαρά να γευτούμε από κοντά τη μοναδική αυτή εκδήλωση και δεν το κρύβουμε ότι θα θέλαμε να το επαναλάβουμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλά να δεις

Mαζί με πολλές νέες δημιουργίες σε δύο τροχούς που παρουσιάστηκαν από 80 εκθέτες από το χώρο του customizing, του tuning και των αξεσουάρ, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν σε παγκόσμια πρεμιέρα το νέο R nineT/5, μια μοτοσυκλέτα που τιμά το θρυλικό R 75/5 του 1969. Πιστό στο κλασικό, αυθεντικό πρωτότυπο του παρελθόντος, το 6ο μέλος της οικογένειας R nineT άγγιξε τις καρδιές των παλαιότερων φίλων της BMW. Επίσης, υπήρχαν τα πρωτότυπα Vision DC Roadster και Concept R 18, το οποίο προσέλκυσε πολλούς επισκέπτες που το περιεργάζονταν με ενδιαφέρον, ενώ οι λάτρεις των αγώνων είχαν την ευκαιρία να κουβεντιάσουν με θρύλους του παρελθόντος, όπως ο Helmut Dähne, νικητής του Isle of Man TT του 1976, τη στιγμή που σε ζωντανή αναμετάδοση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike από το Donington της Αγγλίας, ο Tom Sykes με την ομάδα BMW Motorrad World SBK έπαιρνε την πρώτη pole position με το νέο S 1000 RR, για να κερδίσει λίγο αργότερα τη δεύτερη θέση στον αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ζωντανή μουσική, ακροβατικά και βόλτες

Όπως πάντα, οι BMW Motorrad Days ήταν προσανατολισμένες στο να δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα γιορτής κι ανεμελιάς, είτε ο κόσμος βρισκόταν στην κεντρική σκηνή του φεστιβάλ, είτε στο Heritage Area, είτε στις συγκεντρώσεις γύρω από φωτιές, είτε στην επίδειξη του “Γύρου του Θανάτου”, είτε στο Drift Show, είτε στο Freestyle Show. Όσοι επιθυμούσαν να οδηγήσουν είχαν πολλές ευκαιρίες για κάτι τέτοιο, με πάνω από 1.000 test ride μοντέλων της BMW, ενώ 600 επισκέπτες έκαναν βόλτες στις χωμάτινες διαδρομές του Enduro Park. Τέλος, 150 νέοι και παιδιά είχαν την πρώτη τους εμπειρία πάνω σε μοτοσυκλέτες σε ένα ειδικό πρόγραμμα για αρχαρίους.

Για ακόμη μια φορά το φαγητό ήταν πλούσιο –Βαυαρία είναι αυτή– στους χώρους του φεστιβάλ και στα πολλά τραπέζια της εκδήλωσης. Οι επισκέπτες κατανάλωσαν κοντά στα 5.000 παγωτά, 1.000 κρέπες, 2.8 τόνους πατάτες, δεκάδες χιλιάδες λουκάνικα και περίπου… 20.000 λίτρα μπύρας! Δύο από τους επισκέπτες των BMW Motorrad Days ήταν πολύ τυχεροί, αφού κέρδισαν σε κλήρωση από ένα ολοκαίνουργιο R nineT/5 και F 850 GS! Επίσης, ρεκόρ πωλήσεων επιτεύχθηκε τόσο στο χώρο ειδών εξοπλισμού αναβάτη όσο και στο fan shop της BMW Motorrad, με πάνω από 15.000 είδη να έχουν πουληθεί.

Οι άνθρωποι της BMW Motorrad εργάζονται ήδη για την 20η εκδήλωση των Motorrad Days, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 5 Ιουλίου του 2020, πάντα στο ίδιο μέρος.

Πηγή motorbike.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης