Μέσω ενός ακόμα custom πρωτότυπου βασισμένο πάνω στο νέο Boxer κινητήρα των Βαυαρών, η επίσημη παρουσίαση ενός power cruiser από τη BMW φαίνεται πως είναι μόνο θέμα χρόνου.

Δια χειρός των αμερικάνων customάδων Revival Cycles, είδαμε μια πρόταση που αν και ανήκει περισσότερο στη σφαίρα του concept παρά σε εκείνη της μαζικής παραγωγής, σίγουρα φέρνει υπόνοιες για το τι μέλλει γενέσθαι ως προς το νέο μοντέλο που θα βγει στα σαλόνια το 2020. Το πρωτότυπο ονόματι Revival Birdcage παρουσιάστηκε σε πριβέ πάρτυ στο Austin του Texas.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το Revival Birdcage αποδείχτηκε εξαιρετικό και πραγματικά προβάλλει το Big Boxer μας τέλεια. Ακολουθώντας το πρωτότυπο Departed από τους Custom Works Zon, αυτή είναι η δεύτερη custom μοτοσυκλέτα που φτιάχτηκε γύρω από το νέο Big Boxer κινητήρα. Θα παρουσιάσουμε επίσης μια ακόμα μοτοσυκλέτα που αναπτύχθηκε με το συγκεκριμένο κινητήρα το πρώτο εξάμηνο του 2019. Η BMW Motorrad θα παρουσιάσει την Cruiser σειρά παραγωγής με το Big Boxer μέσα στο 2020», δήλωσε ο Timo Resch, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων και Marketing BMW Motorrad.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο αφορά το ιδιαίτερο Revival Birdcage, το πλαίσιο του είναι από τιτάνιο, ενώ στόχος ήταν η μοτοσυκλέτα να φαντάζει διάφανη. «Αυτή ήταν η πρώτη φορά που δημιουργήσαμε ένα πλαίσιο με τιτάνιο, αυτό από μόνο του ήταν ήδη μια σημαντική πρόκληση», λέει ο Alan Stulberg, επικεφαλής της Revival Cycles. «Επίσης, το πλαίσιο έδεσε πολύ καλά στο τέλος και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα καθώς πέτυχε το στόχο του να είναι σχεδόν διαφανής. Θέλαμε να εστιάσουμε την προσοχή μας στον κινητήρα και αυτό είναι ακριβώς αυτό που πετύχαμε με αυτό το εντελώς μοναδικό πλαίσιο που σχεδιάσαμε. Μπορείτε να δείτε εύκολα τον κινητήρα και το σύστημα μετάδοσης από όλες τις γωνίες», συμπλήρωσε. Αξίζει να σημειωθεί πως σχεδόν κάθε άλλο τμήμα της μοτοσυκλέτας, όπως το τιμόνι, τα υποπόδια, ο μοχλός αλλαγής ταχυτήτων, η σέλα και τα carbon εξαρτήματα της ανάρτησης, ήταν όλα φτιαγμένα στο χέρι. Η υλοποίηση του project πήρε 6 μήνες με την έμπνευση να πηγάζει από τις μοτοσυκλέτες του Ernst Hennes πίσω στο 1920. Εννοείται πλέον σε μήκος κύματος.. μινιμαλιστικό.

Είναι προφανές το άνοιγμα της BMW σε μια νέα κατηγορία που με τη σειρά της ανοίγει τους ορίζοντες της αμερικάνικης αγοράς με ξεκάθαρο στόχο την επιτυχία του Ducati Diavel. Όλα αυτά ενώ στην Αμερική το σκηνικό της μοτοσυκλέτας αλλάζει, με το αγοραστικό κοινό να στρέφεται προς την Ευρωπή, γεγονός που απειλεί ευθέως μεγάλους αυτόχθονες κατασκευαστές όπως η Harley-Davidson –αν υπάρχει μέχρι το 2020, όταν και θα παρουσιαστεί το power cruiser της BMW.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης