Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η ανυπομονησία τελείωσε καθώς η Το νέο Tiger έρχεται με σύστημα ραντάρ στο πίσω μέρος το οποίο προσφέρει ειδοποίηση τυφλού σημείου και αλλαγής λωρίδας. μοντέλο. Το Tiger 1200 το είχαμε δει σε εικόνες, το είχαμε δει σε βίντεο να κάνει περάσματα σε χώμα και λάσπη, να κάνει άλματα, να στρίβει στην άσφαλτο, ακόμα και κατ ιδίαν το είδαμε στην EICMA. Η Triumph επίσημα πλέον μας παρουσίασε το νέο της μοντέλο το οποίο διαθέτει εντυπωσιακά χαρακτηριστικά τόσο στον τομέα των επιδόσεων όσο και στον τομέα τον ηλεκτρονικών βοηθημάτων.

Ίσως, η μεγαλύτερη αλλαγή στη νέα μοτοσυκλέτα της Triumph έρχεται από τον κινητήρα. Στην καρδιά του νέου Tiger βρίσκεται το τρικύλινδρο σύνολο των 1.160 κ.εκ. το οποίο αποδίδει 150 ίππους και 130Nm ροπής.Η μετάδοση γίνεται μέσω άξονα, όπως και στο προηγούμενο μοντέλο, αλλά με σημαντική μείωση στο βάρος. Ο κινητήρας συνοδεύεται από υψηλού επιπέδου ηλεκτρονικά συστήματα, όπως ρυθμιζόμενο σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης, έξι επιλογές οδήγησης, ηλεκτρονικό γκάζι και ρυθμιζόμενο ABS στα φρένα.

Πολύ ικανό στο χώμα το νέο Tiger 1200, ιδιαίτερα στην έκδοση Rally.

Ελαφρύτερη και πιο ικανή από ποτέ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πλαίσιο είναι εντελώς καινούριο και σημαντικά πιο ελαφρύ. Η Triumph αναφέρει πως το νέο Tiger είναι κατά Στο κιβώτιο ταχυτήτων έχουμε quickshifter για γρήγορες αλλαγές χωρίς συμπλέκτη. 25 κιλά ελαφρύτερο σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο φτάνοντας τα 240 κιλά. Πολύ προσεκτική δουλειά έχει γίνει στις αναρτήσεις με την

Πέντε διαφορετικές εκδόσεις για το νέο Tiger

Η Στον εξοπλισμό συναντάμε σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί, θερμαινόμενη σέλα και  θα είναι οι GT, GT Pro και GT Explorer, ενώ θα υπάρχουν ακόμα δύο Rally εκδόσεις για πιο σκληρή χρήση εκτός δρόμου. Στην περίπτωση των GT, οι τροχοί του Tiger 1200 θα είναι χυτοί αλουμινένιοι με 19 ιντσών διάσταση εμπρός και 18 ιντσών διάσταση πίσω. Αντίθετα, οι εκδόσεις Rally θα είναι διαθέσιμες με τροχό 21 ιντσών εμπρός και ακτινωτές ζάντες. Διαφορά έχουμε και στο ρεζερβουάρ καθώς στις εκδόσεις GT και GT Pro θα έχει χωρητικότητα 20 λίτρα, ενώ στην έκδοση Explorer η χωρητικότητα ανεβαίνει στα 30 λίτρα. Η τιμή της μοτοσυκλέτας ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί, ωστόσο θα είναι διαθέσιμη την Άνοιξη του 2022.

Το βίντεο παρουσίασης του νέου Tiger 1200.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βρέθηκε η πρώτη μοτοσυκλέτα της Triumph

Ένα εκατομμύριο μοτοσυκλέτες Triumph

Αποστολή EICMA 2021: Βρετανική επέλαση στο Μιλάνο από την Triumph

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης