Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Zero Motorcycles είναι αυτή τη στιγμή ίσως η πιο δυνατή εταιρεία όσον αφορά τις ηλεκτρικές μοτοσικλέτες με δυνατή γκάμα σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες. Η αμερικανική εταιρεία του Neal Saiki, πρώην τεχνικού της NASA, έχει πραγματικά αναπτύξει πολλαπλές εφαρμογές για δύο τροχούς καθώς διαθέτει από supersport μοτοσικλέτες μέχρι off-road και naked.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Zero MX του 2011 έφερε την αμερικανική φίρμα πιο κοντά στο Off-Road.

Ιστορία που αρχίζει το 2010

Η ιστορία της Zero όσον αφορά τα εκτός δρόμου μοντέλα της ξεκινάει με ένα μικρό On-Off μοντέλο, το MX πριν Η πρώτη ηλεκτρική MX είχε απόδοση 18 ίππους.από 10 χρόνια. Η μοτοσικλέτα είχε το μέγεθος ενός 125αριού με μεγάλες διαδρομές στις αναρτήσεις, πολύ απλό πλαίσιο σωληνωτό και 19άρη τροχό εμπρός. Ο ηλεκτροκινητήρας τότε είχε απόδοση 18 ίππους με 2 χαρτογραφήσεις και αυτονομία 30 λεπτά, ενώ το βάρος έφτανε τα 90 κιλά. Το βασικό στοιχείο στο οδηγικό κομμάτι εκείνου του μοντέλου ήταν η απίστευτη πρόσφυση που πρόσφερε στον πίσω τροχό η ομαλή ροπή του ηλεκτροκινητήρα, κάτι που το έκανε εξαιρετικά διασκεδαστικό και γρήγορο στις εκτός δρόμου διαδρομές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον, έπειτα από 10 χρόνια, η Zero έχει αναπτυχθεί πολύ και έχει να προσφέρει έναν εξαιρετικό αντικαταστάτη του MX. Το FX είναι προορισμένο για διαδρομές παντός τύπου εκτός δρόμου δίνοντας στον αναβάτη την ελευθερία να κινηθεί παντού. Το μοναδικό πράγμα που έχει μείνει σχεδόν ίδιο με τον πρόγονό του -το MX- είναι το πλαίσιο το οποίο παραμένει σωληνωτό. Τα υπόλοιπα όμως έχουν αναβαθμιστεί σε τεράστιο βαθμό. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει πλέον 44 ίππους και η ροπή φτάνει τα 10,7 χλγμ., το βάρος έχει ανέβει στα 131 κιλά, ενώ η αυτονομία αγγίζει τα 150 χιλιόμετρα.

Διασκέδαση σε όλα τα τερέν με το FX της Zero.

Εξαρτήματα υψηλού επιπέδου ανεβάζουν την τιμή

Τα φρένα έχουν σύστημα ABS 9ης γενιάς της Bosch, η τελική ταχύτητα φτάνει τα 137 Km/h, ενώ με έναν δυνατό ταχυφορτιστή της Zero η μοτοσικλέτα φορτίζεται σε μόλις 1,8 ώρες. Σε συμβατική πρίζα θα χρειαστεί 9,7 ώρες για να φορτιστεί πλήρως. Οι αναρτήσεις είναι της Showa με πιρούνι 41mm εμπρός και Showa μονό αμορτισέρ πίσω με πλήρη ρύθμιση, ενώ διαθέτει 21 ιντσών τροχό εμπρός και 18 ιντσών τροχό πίσω.

Η τιμή της μοτοσικλέτας είναι 13.370€, ενώ ο ταχυφορτιστής της Zero κοστίζει 835€. Αν, λοιπόν, θέλετε να κάνετε τις βόλτες σας στο βουνό χωρίς να ενοχλείτε κανέναν και κυρίως με μια εξαιρετική οδηγικά μοτοσικλέτα δεν έχετε παρά να κοιτάξετε προς Αμερική μεριά…

Για διασκέδαση… Zero

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Honda CR-E και Mugen E.Rex: Διπλό ηλεκτρικό χτύπημα…

Zero Electric Motorcycles: Στροφή προς το… χώμα!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης