Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Οι περισσότεροι από εσάς που έχετε παίξει videogames αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας θα έχετε διαπιστώσει Ολοένα και περισσότερα είναι τα συστήματα ασφάλειας με Heads Up Display στο κράνος.πως τις περισσότερες φορές το παιχνίδι σας παρέχει πληροφορίες όπως τη σωστή αγωνιστική γραμμή, το σημείο που πρέπει να φρενάρετε και τις υποβοηθήσεις οδήγησης, τουλάχιστον για τα πρώτα βήματά σας στο παιχνίδι. Πώς θα σας φαινόταν αν σας έλεγε κάποιος ότι αυτή την εικόνα θα μπορούσατε να την έχετε όταν οδηγείται τη μοτοσικλέτα σας στο δρόμο;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ελβετική εταιρεία Aegis Rider αποφάσισε να δημιουργήσει το σχέδιο ETH το οποίο όπως λέει η εταιρεία έχει στόχο να μειώσει τα ατυχήματα με μοτοσικλέτα. Το σχέδιο έχει τρεις φάσεις και η πρώτη περιλαμβάνει ένα οπτικοακουστικό σύστημα για τον αναβάτη το οποίο τοποθετείται στο κράνος. Πάνω στη μοτοσικλέτα τοποθετείται ένας ισχυρός υπολογιστής ο οποίος αναλύει δεδομένα, ενώ το τρίο και σημαντικότερο κομμάτι είναι οι αισθητήρες οι οποίοι αναλαμβάνουν να γίνουν τα “μάτια” του αναβάτη.

Σαν να παίζεις videogame, αλλά σε πραγματικές συνθήκες.

Ο Dr Simon Hecker, ερευνητής της Aeigis Rider εξηγεί στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία, ότι μέσω των αισθητήρων και των καμερών το σύστημα αναλαμβάνει σε πραγματικό χρόνο να αναλύσει την καλύτερη δυνατή γραμμή που πρέπει να ακολουθήσει η μοτοσικλέτα, την σωστή τοποθέτησή της στη λωρίδα κυκλοφορίας, ακόμα και την κλίση που πρέπει να πάρει η μοτοσικλέτα για να στρίψει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αισθητηρες και κάμερες παντού.

Στο εσωτερικό μέρος του κράνους ο αναβάτης λαμβάνει όλες αυτές τις πληροφορίες και ανάλογα που θα στρέψει το βλέμμα του το σύστημα τον ενημερώνει για ότι έχει να κάνει με την ασφάλειά του. Το σύστημα ETH βρίσκεται ακόμα σε στάδιο εξέλιξης, ωστόσο αποτελεί ότι πιο σύγχρονο και προηγμένο έχουμε δει στην κατασκευή κρανών.

Το βίντεο παρουσίασης του συστήματος.

 

Ακόμα σε πρωτότυπη μορφή βρίσκεται το κράνος της Aegis Rider.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης