Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Πολύ καλή συνεχίζει να είναι η εικόνα στις πωλήσεις μοτοσικλετών και τον μήνα Μάιο. Σύμφωνα με ταΠολύ δυνατή παραμένει η ζήτηση, ωστόσο υπάρχουν προβλήματα στις παραδόσεις στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτου, οι ταξινομήσεις στις μοτοσικλέτες σημείωσαν αύξηση και τον 5ο μήνα του χρόνου και μάλιστα της τάξης του 47,6% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά τον Μάιο ταξινομήθηκαν 5.395 μοτοσικλέτες και συνολικά μέχρι στιγμής το 2021 έχουμε 16.920 ταξινομήσεις. Σε σχέση με το πρώτο πεντάμηνο του 2020 η άνοδος βρίσκεται στο 58.7%, ενώ ακόμα και από το αντίστοιχο πεντάμηνο του 2019 έχουμε άνοδο αν συγκρίνουμε τις 13.983 μονάδες εκείνης της χρονιάς.

Πολύ δυνατή παραμένει η πορεία της SYM και της Daytona της Γκοργκόλης ΑΕ

Καθυστερήσεις από τα εργοστάσια στις παραδόσεις λόγω έλλειψης εξαρτημάτων

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολύ δυνατή στις πωλήσεις είναι η Honda η οποία επιβεβαιώνει ότι φέτος είναι η χρονιά της. Βρίσκεται στην Η Honda οδηγεί την… κούρσα των ταξινομήσεωνπρώτη θέση των πωλήσεων με 3.389 ταξινομήσεις το πρώτο πεντάμηνο ξεπερνώντας τη SYM με 3.180 ταξινομήσεις. Στη 3η θέση είναι η Piaggio η οποία ήταν δεύτερη τον Μάιο πίσω από τη Honda, ενώ η Yamaha κρατάει σταθερά τις πωλήσεις της στη 4η θέση.

Έχει προκύψει ένα σημαντικό πρόβλημα ωστόσο στην αγορά. Παρότι η ζήτηση είναι μεγάλη οι εταιρείες δυσκολεύονται να εξυπηρετήσουν το αγοραστικό κοινό καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα μοντέλα προς πώληση. Η πανδημία δημιούργησε πρόβλημα στα εργοστάσια όσον αφορά τα εξαρτήματα και ιδιαίτερα τα ηλεκτρονικά με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ολοκληρωθούν οι μοτοσικλέτες.

Το πρόβλημα αναμένεται να λυθεί μετά τον Σεπτέμβριο, κάτι που σημαίνει ότι μέχρι τότε θα συνεχιστούν τα προβλήματα στις παραδόσεις μοτοσικλετών. Υπομονή…

Η Yamaha παραμένει σταθερή στις πωλήσεις της με πολλά νέα μοντέλα στην γκάμα της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ποιότητα του Honda Forza 350 μιλάει από μόνη της

Η SYM περνάει στην επόμενη… πίστα με το νέο premium Jet X 125!

Η Yamaha μας παρουσιάζει το εμβόλιο κατά της πλήξης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης