Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Αυτό και αν είναι κατόρθωμα. Ο Curt Langan, πρώην οδηγός αγώνων μοτοσικλέτας αποφάσισε να κάνει ένα Η Zero S διατίθεται σε έκδοση με επέκταση της μπαταρίας Power Tank για ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία.αρκετά μεγάλο road trip γυρίζοντας όλη τη Μεγάλη Βρετανία. Η απόσταση που διένυσε ήταν πάνω από 8.000 χιλιόμετρα, κάτι που κατάφερε να κάνει σε 21 ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τρομερό της υπόθεσης είναι ότι αυτό το ταξίδι ο Langan το πραγματοποίησε με μια ηλεκτρική μοτοσικλέτα Zero S. Για το ταξίδι η μοτοσικλέτα δεν πειράχτηκε καθόλου παρά μόνο τοποθετήθηκε μαλακή σέλα με περισσότερο αφρώδες και μια θύρα φόρτισης USB.

Το ταξίδι ξεκίνησε στις 9 Σεπτεμβρίου στη Humber Bridge και στόχος ήταν να διανύει 480 χιλιόμετρα την ημέρα. Η επιλογή των διαδρομών ήταν κυρίως από επαρχιακούς δρόμους καθώς η τελική ταχύτητα της μοτοσικλέτας είναι περίπου 130Km/h, ενώ με αυτόν τον τρόπο κατάφερνε να βγάζει περισσότερα χιλιόμετρα στις κατηφόρες χάρη στο σύστημα ανάκτησης ενέργειας της μοτοσικλέτας όταν έχεις κλειστό το γκάζι ή πατάς φρένο.

H Zero S είναι η γυμνή μοτοσικλέτα της φίρμας με μαζεμένες διαστάσεις και ευελιξία μέσα στην πόλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H Zero Motorcycles έχει έδρα στην Santa Cruz της Καλιφόρνια

Εκείνο όμως που ήταν το πιο εντυπωσιακό ήταν πως δε δυσκολεύτηκε σε κανένα σημείο να βρει τρόπο να Η Zero S διαθέτει δύο επιλογές οδήγησης, Eco και Sport και η τιμή της είναι στα 17.186€ με πέντε χρόνια εγγύηση!φορτίσει την μπαταρία της Zero. Σε κοινή πρίζα η οποία δεν είχε καμία χρέωση μπορούσε να καθίσει μέχρι και δύο ώρες, που ήταν αρκετές να φορτίσουν περίπου τη μισή μπαταρία, ενώ ακόμα και στα επί πληρωμή σημεία οι χρεώσεις ήταν ελάχιστες. Είναι χαρακτηριστικό ότι το συνολικό κόστος “καυσίμου” για όλο το ταξίδι ήταν της τάξης των 22 ευρώ!

Θυμίζουμε ότι η Zero S είναι μια μοτοσικλέτα naked δρόμου με ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 44kW, δηλαδή 59 ίππους με τη ροπή να αγγίζει τα 109Nm. Η μέση αυτονομία είναι στα 200 χιλιόμετρα, ενώ είναι εξοπλισμένο και με ABS της Bosch. Το βάρος της μοτοσικλέτας είναι στα 185 κιλά, ενώ διαθέτει και σύστημα συνδεσιμότητας με smartphone με πλούσιες πληροφορίες και εφαρμογές για τη μοτοσικλέτα.

Η Zero Motorcycles βρίσκεται πλέον και στην Ελλάδα. Για περισσότερες πληροφορίες για τις μοτοσικλέτες της Zero πατήστε ΕΔΩ.

Η TFT οθόνη συνδέεται μέσω bluetooth με το smartphone και μπορείς να διαχειριστείς πολλές λειτουργίες της μοτοσικλέτας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το νέο Zero FXE σχεδιάστηκε από προγραμματιστές στο San Francisco

Μυστηριώδες το νέο μοντέλο της Zero Motorcycles

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης