Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Πριν από μερικές ημέρες είχαμε παρουσιάσει ένα μεγάλο road trip ενός αναβάτη στη Μ. Βρετανία με μια Το κόστος σε “καύσιμα” ήταν μόλις 22 ευρώ!ηλεκτρική μοτοσικλέτα της Zero. Αυτό όπως αποδεικνύεται δεν ήταν τίποτα μπροστά σε αυτό που κατάφερε ένας Αμερικανός αναβάτης. Ο Scott Harkless, ιδιοκτήτης ενός Zero SR/F αποφάσισε να διασχίσει τις ΗΠΑ από Δύση προς Ανατολή με στόχο να σπάσει το ρεκόρ χρόνου με ηλεκτρική μοτοσικλέτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Harkless ξεκίνησε το ταξίδι του από τον Jacksonville στην παραλία του Ατλαντικού και κατευθύνθηκε στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, βόρεια του San Diego. Ο χρόνος ο οποίος χρειάστηκε για να ολοκληρώσει το ταξίδι ήταν 112,5 ώρες, δηλαδή 4,5 ημέρες κάτι πολύ εντυπωσιακό αν αναλογιστούμε ότι το έκανε με μια ηλεκτρική μοτοσικλέτα που απαιτεί αρκετό χρόνο για να φορτιστεί.

Από Δύση προς Ανατολή σε 112,5 ώρες με ηλεκτρική μοτοσικλέτα... μια χαρά!

Καμία αλλαγή στη μοτοσικλέτα με εξαίρεση ένα βύσμα πρίζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντυπωσιακό είναι και το ποσό που ξόδεψε για να ολοκληρώσει το ταξίδι του καθώς χρειάστηκε περίπου 22 Ο χρόνος φόρτισης της SR/F με χρήση ταχυφορτιστή είναι περίπου 1,5 ώρες.ευρώ (!) για “καύσιμα” στην ηλεκτρική του μοτοσικλέτα. Η Zero SR/F του Harckless ήταν εργοστασιακή, δεν είχε αλλαγές με την απόδοση του Z-Force ηλεκτροκινητήρα να αποδίδει 110 ίππους και 190Nm ροπής. Είχε προμηθευτεί το Power Tank της Zero, ενώ το μοναδικό πράγμα το οποίο είχε προσθέσει στη μοτοσικλέτα ήταν ένα διπλό Double J βύσμα για να μπορεί να φορτίζει τη μοτοσικλέτα σε όποια πρίζα βρει στο δρόμο του.

Στα σχόλια που έκανε ο ίδιος ο αναβάτης τόνισε πως θα μπορούσε να εξοικονομήσει 10-15 ώρες από το συγκεκριμένο ταξίδι αν επέλεγε διαφορετική διαδρομή η οποία θα είχε περισσότερους ταχυφορτιστές. Αυτό θα του μείωνε το χρόνο φόρτισης και κατ’ επέκταση το συνολικό χρόνο ταξιδιού. Θυμίζουμε ότι η Zero SR/F έχει εργοστασιακή αυτονομία περίπου 220 χιλιόμετρα σε μεικτές συνθήκες οδήγησης.

Στάση για φόρτιση της Zero SR/F και ειδικό καρεκλάκι για ξεκούραση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρώτη επαφή με τις ηλεκτρικές μοτοσικλέτες της Zero στην Ελλάδα

Ηλεκτρικές μοτοσικλέτες στον αγώνα κατά της λαθροθηρίας

Αναβάτης έκανε το γύρο της Βρετανίας με ηλεκτρική μοτοσικλέτα και κόστος 22 ευρώ!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης