Για το μήνα Μάϊο η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας μας ανακοινώνει δυο ανακλήσεις που αφορούν στο Ζ125 Monkey της Honda και στα C 400 GT/Χ της BMW. Αναλυτικότερα, οι ανακλήσεις αναφέρονται παρακάτω. 

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ, επίσημος εισαγωγέας και διανομέας των μοτοσυκλετών Honda στην Ελλάδα, θα εκτελέσει πρόγραμμα ανάκλησης δίκυκλων μάρκας Honda, μοντέλο Ζ125ΜΑΚ (“Monkey”) (Κωδικός Μοντέλου JΒ02, Έτος Μοντέλου 2019). Η ανάκληση αφορά σε 144 δίκυκλα με ημερομηνίες κατασκευής των συγκεκριμένων πλαισίων από 13/3/2018 έως 17/9/2019. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, η αντοχή της πίσω σχάρας (η οποία διατίθεται ως γνήσιο αξεσουάρ Honda) ενδέχεται να μην αντέχει φορτία 3kg όπου είναι και το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο της. Ως εκ τούτου, αν η σχάρα χρησιμοποιείται φορτωμένη με οποιαδήποτε αποσκευή, μπορεί να σπάσει και -στη χειρότερη περίπτωση- τα φορτωμένα αντικείμενα να πέσουν μαζί της. 

Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την Τεχνική Διεύθυνση της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη στο τηλέφωνο 210-3483300 (Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών) ή μέσω e-mail στη διεύθυνση customer_service@saracakis.gr  

Για τo scooter της BMW η ανακοίνωση της ανάκλησης έχει ως εξής:  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Γενική Γραµµατεία Βιοµηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία BMW Hellas AE εκτελεί πρόγραµµα ανάκλησης µοτοσυκλετών BMW τύπων C 400 GT (K08, 0C06) και C 400 X (K09, 0C09). Η ανάκληση αφορά σε 238 µοτοσυκλέτες παραγωγής από 8/3/2018 έως 18/1/2020, στις οποίες η θέση της ντίζας γκαζιού µπορεί να προκαλέσει συσσώρευση νερού εσωτερικά που δεν θα στραγγίσει, όταν η µοτοσυκλέτα οδηγείται στη βροχή για µεγάλο χρονικό διάστηµα ή καθαρίζοντάς την καλά. Όταν η µοτοσυκλέτα οδηγείται σε εξωτερικές θερµοκρασίες κάτω των 0 βαθμών Κελσίου, αυτό µπορεί να οδηγήσει σε σκληρή κίνηση µέχρι την πλήρη κατάψυξη της ντίζας γκαζιού. Οι κρίσιµες καταστάσεις οδήγησης δεν µπορούν να αποκλειστούν υπό αυτές τις συνθήκες.  

Μέχρι στιγµής δεν έχει αναφερθεί καµία περίπτωση ατυχήµατος που να σχετίζεται µε το συγκεκριµένο θέµα. Οι ιδιοκτήτες των προς ανάκληση οχηµάτων που έχουν διατεθεί στην Ελληνική αγορά από τη BMW Hellas θα ενηµερωθούν τηλεφωνικά, ώστε να επισκεφθούν το ∆ίκτυο Επίσηµων Εµπόρων BMW σε όλη την Ελλάδα, προκειµένου να γίνει αρχικά καθαρισµός και λίπανση της ντίζας γκαζιού, χωρίς καµία οικονοµική επιβάρυνση. Μετά το φθινόπωρο θα ακολουθήσει νεότερη ενηµέρωση των ιδιοκτητών, ώστε να δοθεί οριστική λύση επισκευής.  

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν µε το ∆ίκτυο Επίσηµων Εµπόρων Μοτοσικλετών της BMW Hellas ΑΕ, ή µε το Τµήµα Εξυπηρέτησης Πελατών της BMW Hellas στο τηλέφωνο 210-9118000. 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης