του Νίκου Βιτσιλάκη  

Από τις αρχές του χρόνου είχαμε προβλέψει (δείτε εδώ) την έλευση μιας «καθαρόαιμης» έκδοσης Ténéré 700 και να που δεν πέσαμε έξω! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ténéré 700 Rally Edition είναι γεγονός, λοιπόν, και θα συναρμολογείται στη Γαλλία -μαζί με την απλή του έκδοση– από μια ειδική ομάδα μηχανικών. Θα διαθέτει τον γνωστό μπλε/κίτρινο αγωνιστικό χρωματικό συνδυασμό της εταιρείας, αποδίδοντας με τον τρόπο αυτό φόρο τιμής στις μοτοσικλέτες της Yamaha που αγωνίστηκαν τη δεκαετία του ’80 στο rally Paris-Dakar. Οι γνώστες με την πρώτη ματιά σίγουρα θα αναγνωρίσουν τη σχεδίαση του πρώτου στην ιστορία Ténéré (XT600Z 1983), με τα μαύρα γραφικά «speedblock» να ενισχύουν την ιστορική εμφανισιακή αναδρομή. 

Η έκδοση Rally Edition είναι εξοπλισμένη με αξεσουάρ που προσφέρουν αυξημένα επίπεδα προστασίας στις εκτός δρόμου συνθήκες οδήγησης. Κατασκευασμένη από αλουμίνιο πάχους 4mm, η ποδιά του κινητήρα προσφέρει την απαιτούμενη προστασία στα «δύσκολα», ενώ παράλληλα διαθέτει σημείο στερέωσης για εργαλειοθήκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπάρχει επίσης ένα μαύρο προστατευτικό ψυγείου από αλουμίνιο, η σχεδίαση του οποίου εμποδίζει την εισχώρηση κλαδιών ή/και πετρών, ενώ το κομμένο με λέιζερ προστατευτικό αλυσίδας (επίσης από αλουμίνιο) προσθέτει πόντους στην όλη εικόνα. Μια νέα μονοκόμματη σέλα τοποθετεί τον αναβάτη σε θέση οδήγησης ψηλότερη κατά 20mm (συνολικό ύψος στα 895mm), ενισχύοντας τον χωμάτινο χαρακτήρα της μοτοσικλέτας. Είναι κατασκευασμένη από δύο υλικά, με ένα λευκό λογότυπο να συμπληρώνει τα εμβληματικά κλασικά χρώματα. 

Το Rally Edition διαθέτει slip-on τελικό εξάτμισης της Akrapovič, μικρού μεγέθους φλας LED μπροστά και πίσω, καθώς και ειδικά αντιολισθητικά προστατευτικά από καουτσούκ εκατέρωθεν του ρεζερβουάρ και του πλαισίου. Και για να τονιστούν ακόμα περισσότερο οι εκτός δρόμου δυνατότητες της μοτοσικλέτας, το τιμόνι είναι εξοπλισμένο με ειδικές λαβές προκειμένου αυτές να βοηθούν τον αναβάτη στις δύσκολες συνθήκες (σήκωμα μετά από πτώση, δύσβατα μονοπάτια, κόλλημα σε λάσπη κ.λπ.).  

Το νέο Ténéré 700 Rally Edition θα είναι διαθέσιμο από τον ερχόμενο Ιούλιο σε Sky Blue χρωματισμό και σε τιμή που για την ώρα δεν έχει ανακοινωθεί.  

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης